Witam mam takie pytanie bo fachowcem nie jestem a w moim domu jest już stara instalacja co ale ktoś wymontował wcześniej piec i resztę zostały się tylko grzejniki dodam że kotłownia znajduje się z boku domu na parterze a ja chciał bym wstawić inny piec i zrobić to w bezpiecznym układzie otwartym i poprowadzić też na dwa grzejniki na poddasze a dodam że kotłownia tak jak wcześniej pisałem jest zrobiona przy domu od boku i z tego co widzę to mocowanie starego naczynia wzbiorczego jest pod sufitem z tej kotłowni a nie na poddaszu tak jak to widziałem w innych instalacjach, czy ktoś może mi narysować jak by to zrobić bo chciał bym samemu to wykonać i gdzie ma być pompa na zasilaniu czy na powrocie i jaką zastosować innstalaci i jakie doprowadzenie rur do grzejników dodam że grzejniki maja podłonczenia boczne a w wc jest grzejnik drabinkowy i czy w instalacji grawitacyjną czy inną .
Stron: 35 ▾ ◂◂ ◂ 27 28 29 30 31 ▸ ▸▸
Gość: robert 1234 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: głównie czytelnik praktykant |
Szukałem dobrego sposobu na dogrzanie łazienki i pokoju zimą. Sporadycznie czytam rady na forach. Latem ktoś napisał o ogrzewaniu podczerwienią. Na innych portalach też ludzie o tym piszą. Okazało się, że sklep producenta mam b. blisko, na Śląsku, więc podjechałem zobaczyć jak to działa. Przekonałem się do takiego systemu i innym też polecam chociaż się zapoznać. Nie trzeba zaraz robić rewolucji i zmieniać całej instalacji. |
| |
Reklamy Google | |
offline Kotly-Kowalew.pl doświadczony
|
|
| |
Konto usunięte praktykant |
Witam, |
| |
Konto usunięte praktykant |
Nie znam się do końca na takich tematach, ale wiem, że w http://www.energo-spaw.pl/autoklawy.php zajmują się takimi tematami. Można zadzwonić i podpytać i myślę, że coś doradzą. Lepiej mieć kilka opinii i dopiero coś z nimi robić ;) |
| |
Reklamy Google | |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
offline Kotly-Kowalew.pl doświadczony
|
Każdy ma prawo mieć inną opinię, w mojej ocenie era kotłów absolutnie się nie skończyła oraz nie skończy z wielu względów. Jedyne co należy zrobić to wybrać jedynie ten kocioł który będzie najbardziej wydajny oraz będzie posiadał optymalną moc grzewczą, my chętnie pomożemy i doradzimy w tej kwestii na Kotly-Kowalew.pl |
| |
Gość: me47 praktykant |
W tamtym roku zainstalowałem grzejniki elektryczne z emiterem podczerwieni w kamienicy. Metraż w granicach 45m2. Ogrzanie w miesiącu zimowym wyniosło mnie w przybliżeniu 180 złotych. Wynik rewelacyjny, biorąc pod uwagę fakt, ze wcześniej przy starym piecu płaciłem 350 zł :/ Mam grzejnik z oferty infrapanel.pl. Otrzymałem bezpłatny projekt rozstawienia grzejników i w ogóle cała instalację w pakiecie. Gwarancja 10 lat. Serwisant w razie czego dociera do klienta w formacie door – to – door. Ten producent był w stanie podać realne wyniki. Żadnych bajek, więc można sobie spokojnie porównać efektywność w odniesieniu do jakości nieruchomości i kubatury. |
| |
offline Moska90 kierownik
|
Jeśli nie macie konkretnego dostawcy wśród Waszych znajomych, to na pewno warto sprawdzić ofertę firmy http://sklep.kominki-vector.pl/. Wiem, że wiele osób ich poleca, więc na pewno warto sprawdzić, co proponują. Każdy powinien znaleźć u nich coś dla siebie. |
| |
Gość: Korek123 praktykant |
na mam piec na ekogroszek i jestem zadowolony. Nie niewielki domek i nie ma problemu z ogrzaniem go. Poza tym udało mi się kupić kocioł w okazyjnej cenie od http://499.com.pl/ |
|
Stron: 35 ▾ ◂◂ ◂ 27 28 29 30 31 ▸ ▸▸