Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

16 grudnia 2013, 21:07

Zgadzam sie: good 0 bad

A może ktoś dostał niedawno dotację w tym celu na terenie woj. kujawsko-pomorskiego?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 grudnia 2013, 14:04

Zgadzam sie: good 1 bad

Wie ktoś może na co można zamienić bardzo stary piec węglowy - instalacja z rur starego typu i grzejników żeliwnych (grawitacyjna), nie ma nawet termostatu - jak się nabuzuje to jest 27stopni w domu a kilka godzin później 18. Dom nieocieplany. Można zamontować jakiś piec na sensowne paliwo żeby dodać termostat i nie trzeba było przebudowywać całej instalacji...?

części do wózków widłowych

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 grudnia 2013, 14:42

Użytkownik kingakoszowska napisał: Wie ktoś może na co można zamienić bardzo stary piec
węglowy

Witam

W piecu węglowym można spalać również pellet. Jego wydajność jest kwestią indywidualną. Warto jednak spróbować gdyż jest szansa, że istniejąca instalacja bez przeróbek będzie równie wydajna na pellecie.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2014, 19:02

Według mnie opalanie pelletem jest dobrym pomysłem . U mnie się sprawdziło w 100% Ciepło jest tak samo jak przy ekogroszku ale jeśli chodzi o to wszystko co się dzieje wokół pieca to nie ma porównania . Przy pellecie jest czysto, do takiego stopnia że nie muszę zmieniać obuwia wracając do mieszkania. Popiołu praktycznie nie ma ,ponieważ Olimp ze stelmetu spala się praktycznie w całości

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lutego 2014, 21:21

Do pelletu jestem pozytywnie nastawiona. Nie muszę chodzić i bez przerwy sprzątać kotłowni. Zamawiamy przez internet , przywożą na palecie worki ułożone równiutko , zafoliowane . Towar suchutki tylko wrzucać do podajnika i palić .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2014, 15:28

Niekoniecznie musi to być pellet,tutaj każdy z Użytkowników przedstawi swoja opinię,jednak my jako Kociol.net chętnie pomożemy podczas wyboru dobrego kotła,tak aby spalanie było jak najniższe.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2014, 09:30

Ja z kolei polecam coś takiego http://www.sjsgroup.pl/pl/sklep/kategoria/kot ly-gazowe,486,1171,1.html. Zdecydowałem się na kocioł podczas remontu parę lat temu i nie żałuję. Ale jest to raczej dobre rozwiązanie w przypadku mieszkań

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2014, 08:32

Jak http://remonty-piaseczno.com/ robili mi remont w całym domu. Tzn. malowanie, instalacje wodno-kanalizacyjne, montaż brodzików, umywalek i takich tam. To zaproponowali mi montaż ogrzewania podłogowego. Takie ogrzewanie jest bardzo fajne.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 kwietnia 2014, 12:10

Hydraulik w mieszkaniu mojej mamy polecił jej piec gazowy Junkersa. Małe mieszkanko, niecałe 40 m2, ona mieszka sama i jest bardzo zadowolona z rachunków. My w domu mamy węglowy, przestawiony na pellet - no i wychodzi zdecydowanie drożej, chociaż gabaryty domu i mieszkania zdecydowanie się różnią, no i nas jest czwórka.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2014, 18:48

Ogrzewanie gazowe w praktyce wychodzi drogo,no chyba że mamy małe i dobrze izolowane mieszkanie,wtedy faktycznie nie ma się czego obawiać. Trzeba wszystko dokładnie przeanalizować pod względem kosztów.

www.Kociol.net

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19468 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 345

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >