Zbieram się do remontu mieszkania i jedną z rzeczy jaką chcę u siebie zrobić jest ogrzewanie podłogowe. Mam z tym jednak niemały problem, ponieważ nie wiem jakie rozwiązanie będzie najlepsze. Wyczytałem na http://greenie-world.com/artykul/ogrzewanie-p odlogowe-porady-ekspertow/ że obecnie można podrzewać podłogę za pomocą maty na podczerwień, którą nakłada się bezpośrednio na podłogę i jest to bardzo fajne rozwiązanie, i o ile pewnie sprawiłoby się tam, gdzie są płyty ceramiczne, to już niekoniecznie, w pomieszczeniach gdzie mam drewniane panele, ponieważ drewno jest słabym przewodnikiem ciepła. Z drugiej strony mógłbym zastosować instalację hydrauliczną, jednak musiałbym kuć całą podłogę, czego jednak wolałbym uniknąć... Czy znacie może jeszcze jakieś rozwiązanie? Najlepiej jakiś kompromis pomiędzy jednym i drugim
offline Fred85 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Aleksandra34 praktykant |
Tego typu maty grzewcze jeżeli będą odpowiednio i dobrze położone- spokojnie zdadzą egzamin i sprawdzą się. Pytanie czy masz już na oku materiał na podłogę czy nie? Bo ja mogę polecić deskę dębową Chene, która jest bardzo trwała i pięknie się prezentuje, zresztą na stronie Chene.pl masz wszystkie szczegóły. |
| |
Reklamy Google | |
offline House-technology.pl doświadczony
|
|
|