offline NoNameUser inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline edyta.ka doświadczony
|
Ja słyszałam, że można ogrzać wykończoną już podłogę, czy dom, w sensie takim, że można spróbować ogrzewania dwuobiegowego (łączy ono ogrzewanie podłogowe z ogrzewaniem na ścianie). Oczywiście najlepiej ogrzać podłogę w nowowybudowanym pomieszczeniu, jak jeszcze nie ma paneli czy w ogóle wierzchu podłogi, ale są sposoby, żeby poddać temu "starą" podłogę. Pozdrawiam! |
| |
Reklamy Google | |
offline expertyza doświadczony
|
Mieszkam w bloku i mam właśnie takie rozwiązanie, o którym napisała edyta.ka. Ogrzewanie podłogowe plus na ścianie. Mieszkam na 3 piętrze i bez problemu, tylko właśnie kwestia ewentualnego zdzierania istniejącej już podłogi. Gdybyś potrzebowała solidnej ekipy to polecam Dolnośląską Grupę Budowlaną, kontakt do nich znajdziesz na stronie grupadolnoslaska.pl |
| |
offline Geotherm.pl doświadczony
|
Korzystniejszym sposobem ogrzewania domu czy mieszkania od ogrzewania podłogowego są maty kapilarne. Jest to wydajny i ekonomiczny sposób wodnego ogrzewania płaszczyznowego. Maty łatwo montuje się na podłodze, ścianach i suficie, czyli na każdej powierzchni można. Na podłodze robimy wylewkę, a na ścianach i suficie kładziemy pod tynkiem. Nadają się one do każdego rodzaju podłóg i wykładzin jak drewniane podłogi, parkiet, panele, pcv, kafelki, gres itp. |
| |
offline srebrnakotka777 majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline przemek72 inżynier
|
|
| |
offline Geotherm.pl doświadczony
|
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Zalety takie jak brak unoszenia się kurzu i subtelne oddawanie się ciepła metodą promieniowania to cecha wszystkich systemów płaszczyznowych. Biorąc jednak pod uwagę rozkład temperatur w pomieszczeniu, bardziej naturalne dla ludzkiego organizmu jest ogrzewanie podłogowe, w którym ciepło unosi się z dołu do góry, dzięki czemu na poziomie stóp jest cieplej a na poziomie głowy chłodniej. Poza tym przy bardzo dobrym ociepleniu podłogi na gruncie straty ciepła są niższe niż w przypadku, gdy system grzewczy znajduje się w ścianach mających bezpośredni kontakt z zimnym powietrzem. |
| |
offline ligia praktykant
|
|
| |
Gość: fotrys praktykant |
Też ostatnio rozglądałem się za odpowiednią firmą, która wykonałaby ogrzewanie podłogowe u mnie w domu. W końcu zdecydowałem się na usługi firm y https://pompyciepla-wroclaw.pl/oferta/ogrzewa nie-podlogowe z Wrocławia i mogę polecić ich również wam. Oni posiadają w tym spore doświadczenie. |
|
Ogrzewanie podłogowe
«
Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom
Ostatnio na forum
- Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...
- Jaki kominek? Liczba postów: 8 Grupa: Ekologiczny... Od razu zostawię Ci namiar na firmę z 30 letnim doświadczeniem w temacie, bo co jak co, ale najlepiej rozmawiać z kimś, kto w tym siedzi - https://dobrekominki....
- Okna nowej generacji Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
- niższe koszty ogrzewania Liczba postów: 594 Grupa: Ekologiczny... Jednym z znakomitych miejsc gdzie znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek je...
- Klimatyzacja Liczba postów: 271 Grupa: Ekologiczny... Ja montuję na dole jedna duża jednostkę 3.5 albo 4kW na salon z aneksem około 37 metrów. Na górze w pomieszczeniach od zachodu, czyli master bedroom i biuro. 2x...