Ogrzewanie podłogowe - jakie rury?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

6 marca 2009, 12:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaki typ rur do ogrzewania podłogowego jest najlepszy? Plastik? Czy jakieś inne? Jaka firma produkuje najlepsze jakościowo rury do takiego ogrzewania?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2009, 17:28

Witam,
Całkiem nieźle sprawdzają się rurki Kisan (chyba tak się to pisze nie pamiętam dokładnie). Rurki do ogrzewania podłogowego muszą być wytrzymałe, antykorozyjne i szczelne. Do podłogówek stosuje się rurki albo miedziane, albo zrobione z polietylenu lub polibutylenu. Te ostatnie są o tyle dobre, że maja pamięć kształtu i trzeba je od razu przytwierdzać spinkami do podłoża, a to sprawia że w czasie prac jest większy porządek. Poza tym są tańsze od miedzianych. Najważniejsze żebyś miał dobrych majstrów do tych prac. Całkiem niezłych hydraulików znalazłem na stronie fachowaekipa.pl
tak więc polecam!
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2009, 12:50

Najlepsze rurki w tym wypadku będa miedziane.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 339 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 522 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 156

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >