Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

29 października 2013, 21:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Ogrzewanie domu pelletami to pomysł na czasie ,jest to moje zdanie . Jest czysto bez pyłu i kurzu, malo popiołu ,produkt o wysokiej kaloryczności . Mam na myśli pellety z drzew iglastych bo takie znam konkretnie Stelmet doładniej OLIMP. Teraz jest jeszcze dodatkowy plus ,wchodzisz na stronkę zamawiasz i przywożą do domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 listopada 2013, 09:01

Pale pelletami drugi sezon i jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze, jest tak Jeki wcześniej wspominał, nie ma brudu i kurzu, a popiół wystarczy wynieść raz na miesiąc. Jedyny problem to piec, bo nie w każdym można palić pelletami, najlepiej zamontować uniwersalny.

Dodatkowo zamontowaliśmy z mężem wentylacje mechaniczną z funkcją odzyskiwania ciepła i koszty w sezonie grzewczym naprawdę znacznie spadły.

http://www.centrumklima.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 listopada 2013, 13:22

Moim zdaniem CO to w dalszym ciągu najbardziej popularny system grzewczy,do którego można dobrać także odpowiedni piec,wystarczy spojrzeć na
www.PieceMans.pl gdzie mamy bardzo szeroki wybór.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2013, 17:38

Super pellet. Dwa lata temu zmieniłem piec kocioł na opalanie pelletem . Nie dość że ekologicznie to jeszcze czysto , bez czarnego pyłu ,który dość szczelnie na mnie lądował przy każdym zasypywaniu kotła. Dlatego polecam .Wystarczy rozejrzeć się za dobrej jakości pelletem np. takim ze Stelmetu i problem z głowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2013, 21:07

Dwa lata temu zmieniłem piec na taki do spalania pelletu . Muszę przyznać że była to dobra decyzja . Pellet kupuje ze Stelmetu czyli z odpadów drzew iglastych . Wysoko kaloryczny opał o wyjątkowo niskiej zawartości siarczanów . Dlatego jest ekologiczny . Wazne dla mnie jest również że spala sie w całości z z 1 tony zostaje ok 2 kg popiołu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2013, 23:49

Nie orientujecie się czy w przyszłym roku będzie można jeszcze dostać dotację UE na przeróbkę kotłów, żeby można w nich palić pelletem? Wiem, że można było coś takiego kiedyś w BOSiu załatwić...

Zgłoś | Cytuj | Link

11 grudnia 2013, 17:56

ja też jestem zainteresowany zakupem pieca na pellet a jeżeli jest to materiał odnawialny to moim zdaniem dotacja powinna być.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2013, 20:46

Witam

Zgadza się, ekologiczne instalacje są bardzo często dotowane.
Jest to jednak zależne od funkcjonujących w danej chwili projektów
unijnych jak i województwa z którego pochodzimy.
Informacji na ten temat należy szukać we właściwym urzędzie miasta czy gminy.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2013, 18:46

Palę pelletem już od dawna . Ilościowo to wychodzi + - tak jak ekogroszek . Ale ogromna różnica jest w jakości spalania . Pellet spala sie całą powierzchnia dlatego dłóżej utrzymóje jednakową temperaturę . Nie ma pyłu i kurzu czarnego . Oczywiście opalam sprawdzonym juz pelletem i taki mogę polecić . Jest to pellet ze Stelmetu.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2013, 13:28

Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem dobrego kotła,to warto zerknąć www.PieceMans.pl pomożemy i doradzimy w każdej sytuacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19465 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 329

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >