Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  25 26 27 28 29  ▸  ▸▸

7 września 2016, 10:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja cenię sobie tradycyjne rozwiazania jakimi są piece węglowe. Kupuję zapas zawsze na jesieni w http://twoj-opal.pl/. W razie potrzeby dokupuję. Węgiel jest w workach, na palecie, więc łątwo je przetransportować.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2016, 10:58

Następny nawiedzony palacz. Tylko inteligentni inaczej opalają jeszcze węglem!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2016, 20:25

Ja mam piec na ekogroszek i bardzo jestem zadowolony z takiego rozwiazania. Długo zastanawialiśmy się, jaki kocioł wybrać, ale w końcu wybór padł na ekogroszek. Bardzo dobrze nam się sprawdza, a dodatkowe usprawnienia jak podajnik i system sterowania pomagają w utrzymaniu stałej temperatury w domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2016, 13:04

Dopiero co pisałem i już się nowy, nawiedzony palacz znalazł!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2016, 11:36

[quote=enerbau.pl]Użytkownik iz_mrk napisał: Co instalacji grzewczej mogę polecić
panele nanoheizungen.

Zainteresowałam się nimi z polecenia znajomych. Po roku

użytkowania jestem zachwycona! Mam je zawieszone na

suficie, także nie zajmują praktycznie w ogóle
miejsca.

Są estetyczne. A co najbardziej do mnie przemówiło
już

po pierwszych miesiacahc to niskie koszty
eksplotacji.

Może jakie bliższe informacje o tym cudzie techniki?[quote=enerbau.pl]Użytkownik iz_mrk napisał: Co instalacji grzewczej mogę polecić
panele nanoheizungen.

Zainteresowałam się nimi z polecenia znajomych. Po roku

użytkowania jestem zachwycona! Mam je zawieszone na

suficie, także nie zajmują praktycznie w ogóle
miejsca.

Są estetyczne. A co najbardziej do mnie przemówiło
już

po pierwszych miesiacahc to niskie koszty
eksplotacji.

Może jakie bliższe informacje o tym cudzie techniki?

Powiem po krótce coś więcej - są to panele, które emitują podczerwień. Po włączeniu czeka się może z 6 sekund i robi się przyjemnie ciepło. W przypadku tych konkretnych paneli działa cała płyta grzejna a nie tylko kilka punktów - zostało mi przedstawione przed zakupem wszystko dokładnie na kamerze termowizyjnej (porównanie różnych marek). Razem z panelami mam termostaty na których ustawiam jaką chce mieć temperaturę i taką mam w pomieszczeniu. Jest nawet możliwość ustawienia czasu w jakim ma grzać panel. Generalnie panele nanoheizungen działają jak promieniowanie słoneczne - jest przyjemnie ciepło, nie wysusza skóry, nie jest w żadnym calu problematyczne. Kontakt z przedstawicielem również jest bardzo dobry, doradzi, wszystko dokładnie omówi, z każdym pytaniem można dzwonić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2016, 13:34

Do jakiej temperatury nagrzewają się te panele?

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2016, 21:57

Dokładnie nie wiem, nie mierzyłam. Ale można dotknąć ręką i nie poparzyć.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2016, 22:20

Moim zdaniem najlepszym sposobem jest ciepło sieciowe. U mnie zajmuje się tym firma http://www.termika.pgnig.pl/ i jestem naprawdę zadowolony z usług.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2016, 13:40

Z czego jeszcze jesteś zadowolony? Z żoną wszystko ok?

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2016, 12:29

Akurat jeżeli chodzi o wybór paliwa do kotła, to polecam zastanowić się nad ekogroszkiem, który cenowo nie jest drogi, a za to bardzo wydajny i kaloryczny jeżeli chodzi o spalanie. Szczegóły znajdziecie na www.Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  25 26 27 28 29  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 339

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >