Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

5 października 2016, 09:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja zaopatrywałem sie we wszystko w firmie http://www.bartexpol.pl/. Kupiliśmy piec na pellet i grzejniki. Jak dla mnie wszystko sprawnie działa, a z ogrzewania jestem naprawdę zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2016, 14:24

[quote=Smarttrans.net.pl]Akurat jeżeli chodzi o wybór paliwa do kotła, to polecam
zastanowić się nad ekogroszkiem, który cenowo nie jest
drogi, a za to bardzo wydajny i kaloryczny jeżeli chodzi o
spalanie. Szczegóły znajdziecie na www.Smarttrans.net.pl

Ci co zakładają dziś kotły na paliwo stałe, będą musieli w roku 2020 wymienić na inny rodzaj ogrzewania. Trzeba mieć kasę na takie fanaberie! Na szczęście niewiedza nie boli, gdyż większość wyłaby z bólu!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 października 2016, 13:20

W takim razie jakie rozwiązanie proponujesz poza kosztowną podczerwienią lub ogrzewania elektrycznego? Im więcej opinii oraz doświadczeń na ten temat tym lepiej dla nas wszystkich.

www.Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

20 października 2016, 23:10

Ogrzewanie podczerwienią nie jest kosztowne. Niestety ludzie kupując płaski grzejnik produkcji dalekowschodniej sądzą, że kupili promiennik podczerwieni.
Takie grzejniki, nieuczciwi sprzedawcy oferują jako promienniki i sprzedają za niewielkie pieniądze.
Ceny promienników zaczynaja sie powyżej 500 zł.
Tylko prawdziwe promienniki mogą zapewnić niskie koszty eksploatacji.
To samo dotyczy ogrzewań matami grzewczymi w wylewce lub pod nią. Sprzedawcy
wykorzystują niewiedzę klientów i wciskają im takie ogrzewania jako ogrzewania podczerwienią, a to są zwykłe ogrzewania akumulacyjne, które są drogie w eksploatacji!

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2016, 15:00

Według mnie najlepiej zawsze sprawdzało się ogrzewanie węglowe. Trzeba znaleźć tylko porządnego dostawcę, który będzie miał dobrą cenę na węgiel i dodatkowo zaoferuje np. darmowy transport. Polecam MYKS Węgiel - bardzo dobry dostawca, z rozbudowaną ofertą i w dobrej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2016, 14:21

ja ogrzewam dom węglem i u mnie to się świetnie sprawdza. Kupuje paliwo w http://weglosmyk.pl/ bo mają świetnej jakości opał, który oczywiście przekłada się na kaloryczność i oszczędność

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2016, 07:38

według mnie grunt to dobrej jakości piec. W http://499.com.pl/ jest ogromny wybór różnych urządzeń, poza tym zawsze można liczyć na fachowe doradztwo.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2016, 15:01

Co do ogrzewania weglowego to nie do końca się zgodzę, bo o ile jest skuteczne to niestety ale wydziela bardzo dużo zanieczyszczeń do atmosfery, czego da się uniknąć stosując ekogroszek jako główne paliwo.

www.Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2016, 22:11

jest problem z jakością powietrza w miastach więc na pewno będzie trzeba odejść od węgla. Spalać będzie można np biomasę.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 listopada 2016, 12:08

Po co w ogóle coś spalać? Są lepsze sposoby na produkcję energii.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 476

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >