Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

14 sierpnia 2013, 18:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam! Co sądzicie o ogrzewaniu domu pelletem? Jak wychodzi on w stosunku do innych form ogrzewania?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 sierpnia 2013, 22:00

Ja jestem miłośnikiem ogrzewania gazowego. Ale mogę Ci polecić firmę która w tej dziedzinie jest profesjonalistą , oraz któa oferuje wszystkie możliwe pompy oraz kotły... tutaj ich namiary

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2013, 15:04

opalanie pelletem to komfort i czystość w kotłowni to takie min. argumenty które według mnie są ważne.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2013, 17:59

Witam!

Jako ekonomiczne i ekologiczne źródło ciepła proponuję pellet.
Proszę zapoznać się z produktami LAVA i OLIMP firmy Stelmet!
Kaloryczność pelletów STELMET jest stała i zabezpieczona
hermetycznym, foliowym opakowaniem.
Kaloryczność pelletu LAVA ta zawartość to około 19,00 MJ/kg
a dla pelletu OLIMP ok 20,00 MJ/kg. Są to wartości o wiele
wyższe niż wymagane przez certyfikat DIN!

Ważną zaletą pelletów Stelmet jest bardzo mała ilość
pozostałego po spaleniu popiołu.
Po spaleniu 1 tony pelletu Stelmet LAVA pozostanie ok. 3,5 kg
popiołu, natomiast z OLIMPU – ok. 2,4kg.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2013, 08:46

Też wydaje mi się, że pellet to dobre rozwiązanie. Sam nim palę już od kilku lat. Oprócz samego paliwa bardzo ważny jest też kocioł, w którym się pali. Ja mam zamontowany kocioł od firmy Witkowski i jest to chyba najlepszy wybór, bo bardzo dobrze utrzymuję temperaturę, a do tego jest w pełni zautomatyzowany dzięki odpowiednim sterownikom.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 września 2013, 12:57

Nikt nie powie jaki są koszty takiego ogrzewania,tutaj musiałbyś podać szereg czynników jak chociażby powierzchnia grzewcza całego domu,rodzaj izolacji. Innym równie dobrym źródłem paliwa jest wegiel.

Pozdrawiam www.Lubpol.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2013, 19:23

Witam wszystkich mam palnik APR firmy WITKOWSKI z tomic. Ogólnie dobry produkt, zamontowałem w swoim kotle rynnówkę ponieważ opalam kocioł wyłącznie miałem. Spala całość bez problemu. Mogliby tylko dorobić bieg wsteczny w silniku, bo czasami to się przydaje.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 września 2013, 14:17

Zgadzam się,węgiel będzie dobrym paliwem,można pomysleć o nieco tańszym ekogroszkiem i dobrać od niego odpowiedni piec www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2013, 11:30

Co do ogrzewania, to co sądzicie o nagrzewaniu za pomocą nagrzewnic powietrza?:
http://klima-sklep.pl/98-nagrzewnice-powietrza-olejowe

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2013, 20:54

Polecam zajrzeć na stronę http://www.polishpellet.com/instalacje/ gdzie jest przedstawiona oferta kotłów na pellety.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19465 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 187

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >