Okleina, ponownie

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

22 czerwca 2009, 05:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaka okleina jest lepsza naturalna czy modyfikowana? Każdy sprzedawca udziela innej informacji i już sama nie wiem co wybrać. Stał ktoś przed podobnym dylematem?
Przy okazji, jakiej firmy drzwi byście polecali?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2009, 00:34

okleina modyfikowana to tez okleina naturalna jej modyfikacja polega na tym że raz tnie się fornir wzdłuż słoja potem się klei ze sobą kolejne warstwy i tnie w poprzek dzięki temu uzyskuje się proste słoje okleina taka nie ma przebarwień i dzięki temu jest duża powtarzalność koloru to coś idealnego dla ludzi którzy chcą okleinę naturalną i pewność że będzie to ten kolor co na wystawie ewentualnie z bardzo drobnymi różnicami (są praktycznie niezauważalne). takie drzwi w swojej ofercie ma Porta są to dość nowoczesne wzory w każdym bądź układzie jest 8 kolorów do wyboru sporo wzorów więc uważam ze warto zajrzeć.
pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2009, 05:17

Czyli wychodzi na to, że lepiej dołożyć do modyfikowanej? Drzwi będą dość mocno nasłonecznione (od południowej strony) i wolałabym uniknąć przebarwień, czy blaknięcia koloru.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2009, 23:32

drzwi wewnętrzne i zewnętrzne to dwie różne kwestie przy zewnętrznych rodzaj okleiny nie zabezpiecza przed tego typu historiami robi to lakier utwardzany UV i dach nad drzwiami ponadto południowa strona nie jest taka zła wręcz przeciwnie dużo gorszy jest północny zachód a wybór modyfikowana lub nie jest w drzwiach wewnętrznych i wcale nie są droższe jedne od drugich nie zależnie od rodzaju okleiny naturalne kosztują mniej więcej tak samo. Ja wolę modyfikowaną jest nowocześniejsza tak samo jak drzwi na których się znajduje.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2009, 01:22

Czyli jak zwykle źle zrozumiałam, myślałam, że problem okleiny dotyczy również drzwi zewnętrznych, przynajmniej jeden problem będzie z głowy. To chyba jednak skłaniam się do modyfikowanej większy wybór kusi, przepraszam jeśli zamęczam pytaniami, ale jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, mianowicie trwałość, w przypadku obu czas użytkowania jest różny?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lipca 2009, 21:48

ten sam w użytkowaniu nie ma różnicy drzwi zewnętrznych w modyfikowanej nikt nie robi a o wewnętrznych już rozmawialiśmy. Jeśli bardziej podoba Ci się modyfikowana to masz w czym przebierać. Fjne drzwi to Koncept C6 ja bym wziął heban no ale to kwestia gustu.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 sierpnia 2009, 20:30

Dzięki za cierpliwość, bo faktycznie dość mocno zamotałam. Kolory to inna sprawa, heban bardzo ładny (jeśli zdjęcia oddają kolor w miarę wiernie, ale do mnie nie bardzo będą pasowały, mam jeszcze jedno pytanko (które już z kolei?), jak się seria koncept spisuje jeśli chodzi o dźwiękoszczelność, liczby z katalogu niewiele mi mówią :(

Zgłoś | Cytuj | Link

4 sierpnia 2009, 20:31

Przepraszam post powyżej to mój, zapomniałam wpisać nick :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2009, 22:37

drzwi wewnętrzne Porty mają 27dB wyciszenia przeszklone zawsze będą miały mniej ale nikt tego nie badał co do koloru to lepiej obejrzyj na żywo na pewno będzie się różnił od tego co jest na żywo.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2009, 03:59

To może faktycznie porównam te kolory, bo trochę tonacja mi nie pasuje, a w rzeczywistości może być inna. Szkoda, że nie ma dokładniejszych danych, ale mówi się trudno zaryzykuje przeszklone bo jednak to coś innego niż takie jednolite. Dziękuję za szybką odpowiedź!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 168

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >