Okna drewniane czy plastikowe?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

8 stycznia 2010, 17:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Zdecydowanie polecam okna plastikowe. Przede wszystkim są trwalsze niż drewniane, a oprócz tego bezpieczniejsze. Np. w wypadku, odpukać, pożaru przy oknach plastikowych ogień się nie rozprzestrzenia tak szybko.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 marca 2010, 18:52

Drewniane muszą być malowane co ileś lat Pcv jest słabsze konstrukcyjnie Najlepiej wybrać drewniano-aluminiowe praktycznie nie do wypaczenia i bez malowania

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2010, 12:20

Miałem ostatnio podobny dylemat, jednak postawiłem na drewno. Głównie ze względu na estetykę. Bałem się trochę o trwałość i jakość, ale póki co wszystko jest super. www.vidawo.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2010, 15:59

Użytkownik York napisał: Drewniane muszą być malowane co ileś lat Pcv jest słabsze konstrukcyjnie Najlepiej wybrać drewniano-aluminiowe praktycznie nie do wypaczenia i bez malowania

wystarczy skuteczna konserwacja okien drewnianych specjalnymi środkami , tj byśmy czyścili meble pronto . Najlepiej wybierać szlachetne gatunki drewna tj szlachetny dąb czy mahoń afrykański . Aluminium swietnie przewodzi ciepło , poza tym faktem od zewnatrz szyba się trzyma na klpisach i może byc nawet nieszczelnosc jak osłona zapracuje . Co jakić szas czeka nas malowanie elewacji , scian , oraz renowacja podłóg . W zasadzie co jakiś czas wymieniamy plomby w uzębieniu , ale zgodnie z powyższą teorią lepiej powyrywac wszystkie zeby i zastapić je aluminiowymi , co da wyjątkowy i szczery metaliczny usmiech

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2012, 18:23

albo znaleźć takiego producenta, który gwarantuje, że okna posłużą długie lata, jak na przykład można znaleźć tutaj http://www.oknawimarol.pl/ nowoczesne rozwiązania gwarantują, że okna będą nam służyć długi czas.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2012, 15:08

To tez racja,gwarancja na okna mogą być pewnym wyznacznikiem podczas zakupu. Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem naturalnego drewna.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 kwietnia 2013, 23:51

Wszystko racja, ale mam wrażenie, że nie rozpatrujecie wszystkich aspektów. Warto trochę poczytać w tym temacie w sieci, zdarzają się naprawdę ciekawe artykuły i tematy na innych forach, zawsze to jakiś inny punkt widzenia niż swój własny
Zobacznie na przykład
http://kalkulatorybudowlane.pl/artykul/okna-p cv-czy-drewniane
http://www.budujemydom.pl/okna-i-drzwi/865-ok na-drewniane-czy-z-pvc
http://muratordom.pl/budowa/okna-i-akcesoria/ okna-drewniane-czy-plastikowe,111_301.html

Zgłoś | Cytuj | Link

9 maja 2013, 20:20

według mnie lepiej zdecydować się na okna drewniane, są co tu dużo mówić po prostu lepsze, a najlepiej byłoby gdybyś wybrał okna antywłamaniowe, które stanowią barierę nie do przejścia dla włamywacza

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2013, 20:04

Jak ktoś nie potrafi się zdecydować, to przecież są firmy produkujące okna aluminiowo-drewniane. Np. wiem, że ma takie w swojej ofercie firma Glumatex. Okna tej firmy służą mi już jakiś czas i muszę przyznać, że jestem z nich zadowolona. Może to jest jakieś rozwiązanie w przypadku tego konkretnego problemu? Po co wybierać między czymś, jak można mieć 2 w 1 :D

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2013, 17:23

według mnie warto przyjrzeć się stronie praktycznej, okna drewniane wymagają specjalistycznej pielęgnacji oraz konserwacji co 2-3 lata, oczywiście wszystko wiąże się z dodatkowymi kosztami, pielęgnacja okien plastikowych jest mniej skomplikowana i tańsza, poczytaj sobie ten artykuł targiprodukcjiokienidrzwi.pl/wlasciwa-pielegn acja-ram-okiennych-z-pvc-drewna-i-aluminium/ i może w ten sposób zawęzisz swoje poszukiwania

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 211

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >