Okna drewniane czy plastikowe?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

12 maja 2014, 14:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Mimo ,ze drewniane wyglądają ładniej estetycznie zdecydowaliśmy się na plastikowe z szybami dźwiękoizolacyjnymi – mieszkamy blisko ruchliwej ulicy, nie byliśmy w stanie znieść ulicznego hałasu ….i powiem Wam, ze to jest sensowne wyjscie,dla osob które cenia sobie cisze i spokoj – wiadomo,jest to troszke drozsza inwestycja,ale skuteczna jeśli trafi się na odpowiednia firmę , u nas naszczescie tak było szyby zamówilismy w http://www.bojar.com.pl/ !ale aby nie zmieniając tematu :) - wybór okien – plastik :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 maja 2014, 14:02

Mimo ,ze drewniane wyglądają ładniej estetycznie zdecydowaliśmy się na plastikowe z szybami dźwiękoizolacyjnymi – mieszkamy blisko ruchliwej ulicy, nie byliśmy w stanie znieść ulicznego hałasu ….i powiem Wam, ze to jest sensowne wyjscie,dla osob które cenia sobie cisze i spokoj – wiadomo,jest to troszke drozsza inwestycja,ale skuteczna jeśli trafi się na odpowiednia firmę , u nas naszczescie tak było szyby zamówilismy w http://www.bojar.com.pl/ !ale aby nie zmieniając tematu :) - wybór okien – plastik :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2014, 15:20

teraz plastikowe okna też są dobrej jakości, tylko jak chcemy na nie postawić, to dobrze zamawiać u dobrych producentów, jak drutex, Styleline jest ich przedstawicielem, ceny mają przystępne i sprawnie i szybko montują okna

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2014, 13:50

My mamy w całym domu plastikowe, a teraz na poddaszu będziemy montować drewniane, takie http://www.veldach.com.pl/okna-polaciowe_show .php?ofertaID=26. Ale decyzja była podyktowana głównie estetyką, nie względami praktycznymi. Swoje okna plastikowe oceniam dobrze, może dlatego że są na ramie aluminiowej.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 listopada 2014, 18:53

to prawda, że okna PCV też są dobrej jakości. Tylko wiadomo też zależy, kto je robi. Ja postawiłam na drutex i jestem z nich bardzo zadowolona. A styleline bardzo dobrze się spisała z montażem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 listopada 2014, 11:56

Ja zdecydowałem się tylko na PCV. Żona głowę suszyła o takie sosnowe, bo niby ładniejsze są. No i teraz czekamy na relaziację, bo już zamówiliśmy w http://www.gsgs.pl/ okna od Wiśniowskiego

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2014, 19:44

Termoizolacyjna masa do likwidacji mostków termicznych i do docieplenia od wewnątrz na bazie aerogelu (najlepszy izolator na Świecie)

1 mm daje tyle ile 10 cm styropianu

do izolacji pomiędzy nadprożem a roletą i ciepłego montażu okien i drzwi

Idealna do budynków pasywnych i energooszczędnych .Podnosi termoizolacyjność o 30 % a dom nagrzewa się zimą zdecydowanie szybciej .Nadaje się jako ekrany za grzejnikami i kominkiem .Idealny do zimnych murów izolacji wykuszy werand jako izolacja pod ogrzewanie podłogowe, do izolacji pomieszczeń nad garażami i pod tarasami .Izoluje betonowe nadproża i filary Super jako docieplenie poddasza itp.

www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2014, 19:10

Drewniane jeśli cena nie przeraża. Minus to co jakiś czas trzeba je odnawiać. Jak masz wentylację grawitacyjną zwróć uwagę na parametr 'rozszczelnienia'. Polskie normy mówią o min 0.3 współczynniku infiltracji.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2014, 18:34

Mój sąsiad postawił na okna VILLERGRAN, kupował w artmarze w lublinie. Okna mają dobre właściwości izolacyjne no i super wyglądają - w końcu to drewno. Wiadomo, że troszkę więcej kosztują, ale okna to w sumie przecież inwestycja na lata jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lipca 2015, 12:43

Jest to w zasadzie częsty problem . Tak samo jak na przykład to czy wybrać panele czy deski.W zasadzie wszystko ma swoje wady oraz zalety. Okna z pcv mają jedną bezsprzeczną zaletę. Są o wiele tańsze i właśnie na takie okna się zdecydowaliśmy u siebie w domu. Jesteśmy zadowoleni ponieważ są bardzo dobrze wykonane. Wybraliśmy firmę Budvar ( tutaj jest ich strona: http://www.budvarcentrum.eu/pl ) jest to stara, znana firma z doświadczeniem. Okna w technologii pasywnej z wielokomorową zabudową. Mieszkanie dzięki temu jest cieplejsze ponieważ nie przepuszczają zimna. Była to dobra decyzja.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 390

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >