Okna, które poradzą sobie z krakowskim smogiem.

« Powrót do artykułu: Okna, które poradzą sobie z... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

13 listopada 2016, 20:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Generalnie ok, artykuł na pewno fajny. Co do okien to jeszcze bym zwrócił uwagę na jedną ważną rzecz – dobry montaż. To zapewni prawidłowe użytkowanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2016, 09:03

Moim zdaniem nie ma takich okien :). Oczywiście szczelność jest ważna, ale smog to są drobinki, przedrą się tak czy inaczej. Jedyna rzecz, która poradzi sobie z krakowskim smogiem to przeprowadzka w inne miejsce.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2016, 12:45

Zgadzam się z przedmówcą - montaż to podstawa. My korzystaliśmy z tej firmy http://www.dachlacz.com.pl/ i faktycznie nic złego z oknami się nie dzieje, natomiast smog to już według mnie problem nie do przeskoczenia... ;/

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2016, 13:31

Również uważam, że nie ma okien idealnie izolujących otoczenie. Każde zestawy okien mają pewne minimalne wady. jak znajdziecie cos godnego polecenia to chetnie sprawdze

Zgłoś | Cytuj | Link

10 listopada 2017, 14:23

Fakro ma linię produktów antysmogowocyh: http://www.fakro.pl/innoview/cleanair/ warto myśleć o temacie kompleksowo, bo problem (zwłaszcza pod miastem) jest dość spory. Ludzie palą wszystko, co popadnie, więc otwierając wieczorem okna można paść na twarz. Zamontowałem w pokoju córki taką ramkę i widzę efekt. Rzeczywiście jak się otworzy okno to nie czuć nieprzyjemnego zapachu, a wietrzyć przecież trzeba!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 listopada 2017, 14:00

No właśnie moim zdaniem ludzie zawsze będą palić czym popadnie. Ja mieszkam w Warszawie, ale podejrzewam, że w Krakowie jest to samo. Jadę autobusem i obserwuję - większość samochodów w korkach - tylko 1 pasażer. To jest dla mnie naprawdę dziwne.... Tyle spalin i korków, bo ludzie nie mogą iść do autobusu. Jeden autobus może przewieźć pewnie z 150 osób, hahaha a może nawet 200 w godzinach porannych. Jeden samochód wiezie 1 osobę.... to jest dziwne. Potem się dziwią, że jest zanieczyszczone powietrze. Na innym forum czytałam o tych oknach antysmogowych i chyba trzeba będzie się nad nimi poważnie zastanowić, bo czekać na cud i nagłą wielką zmianę to nie ma co

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2017, 12:16

Żadne okna nie poradzą sobie na tyle skutecznie z krakowskim smogiem aby można było je z czystym sumieniem polecać. Podstawą jest ich odpowiedni montaż oraz regulacja, tak aby nie było prześwitów.

Warserwis.com

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2019, 11:22

Okna oknami, ale zanieczyszczenia powietrza dostają się do wnętrz nie tylko przez okna, ale i przez wentylację. Fajnie, że pojawiają się takie nowoczesne rozwiązania, ale uważam, że i tak warto w domu używać oczyszczacza powietrza. Przed zakupem można sprawdzić ranking oczyszczaczy powietrza https://www.airnaturel.pl/ranking-oczyszczacz y-powietrza/ Air Naturel, żeby dowiedzieć się które urządzenia są najbardziej polecane i wybrać takie, które spełni indywidualne wymagania.

Ten post był edytowany przez Costucha dnia: 20 listopada 2019, 11:23
Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 564

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >