offline jasiek praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Qubak praktykant |
Ja posiadam 3-szybowe IGLO Energy firmy Drutex. Są to okna z PVC, mają naprawdę dobre parametry w zakresie energooszczędności, a do tego są świetną barierą akustyczną. Solidny, niezacinający się produkt w rozsądnej cenie, który mogę śmiało polecić każdemu kto rozważa wymianę lub montaż nowych okien. |
| |
Reklamy Google | |
offline marek84 majster
|
Wybór dwóch lub trzech szyb zależy od tego, jak ciepłe chcemy mieć okno. Zasadniczo nie da się uzyskać niektórych parametrów z pakietem dwuszybowym, teraz w większości przypadków nowe okna do energooszczędnych domów mają szyby dwukomorowe (trzyszybowe). Najlepiej skonsultować się z firmą, która doradzi, jaki profil i jaką szybę dobrać, aby uzyskać okno o określonych właściwościach. Duże doświadczenie w tym zakresie mają firmy produkujące stolarkę w systemach Schuco, np. Mielczarek ze Zduńskiej Woli. Cenię sobie ich właśnie za doświadczonych i kompetentnych doradców. |
| |
offline anatoluk doświadczony
|
|
| |
offline hannas majster
|
Okna trzyszybowe są ok jeśli oczekujesz lepszych parametrów termoizolacyjnych. My takie okna mamy i bardzo sobie chwalimy. Okna są szczelne, w domu jest ciepło. Szukaliśmy też, by okna wpasowały się wyglądem w nowoczesną stylistykę domu. Wybraliśmy profil prolux z Oknoplast w odcieniu antracyt quartz za radą naszego architekta. Okna wyglądają bardzo dobrze. Jeszcze będziemy zamawiać z Oknoplastu rolety zewnętrzne dla zwiększenia prywatności. |
| |
Reklamy Google | |
offline piotrtalikos doświadczony
|
Jak dla mnie warto jest żebyście zerkneli na oferte tutaj. Z tą firmą porównacie ceny okien u kilku oferentów i możecie wybrać dla siebie najkorzystniejsze rozwiażanie - http://twoje-okna.com/slaskie/okna-zywiec |
| |
offline januszko fachowiec
|
|
| |
offline kej_say fachowiec
|
O takich oknach trzyszybowych to ja nic nie słyszałem, swoje zamawiałem w firmie https://okna.waw.pl/ która jest godnym polecenia producentem. Wybrałem ich gdyż mieli najlepszą cenę na energooszczędne okna PCV, a takie chciałem do siebie do domu. Mają też profesjonalną obsługę klienta, widać że zależy im na jej jakości. Sami zobaczcie ofertę. |
| |
Gość: anaron praktykant |
Moim zdaniem dziś ciężko wyobrazić sobie energooszczędne okno bez pakietu trzyszybowego. Tym samym zestawy szybowe są coraz grubsze i cięższe, więc okna z PVC muszą mieć lepiej wzmocnione ramy okienne i solidniejsze okucia, żeby nie ulegały odkształcaniu i działały bezawaryjnie. Z dostępnych na rynku systemów najbardziej przekonująco pod tym względem wypadają okna Schuco, które mają bardzo solidną i dobrze przemyślaną konstrukcję. Bardzo dobrej jakości okna w tych systemach produkuje np. firma Matplast z Nowej Rudy na Dolnym Śląsku (www.matplast.pl). |
| |
Konto usunięte praktykant |
Wybór pomiędzy oknem 2- i 3- szybowym sprowadza się w
pewnym uproszczeniu do wyboru pomiędzy oknem cieplejszym i
droższym, a chłodniejszym, ale tańszym. Rozróżnienie to
wynika z prostego faktu: każda kolejna szyba, to dodatkowa
warstwa termoizolacyjna, zapewniająca lepsze parametry
okna, ale i dodatkowy koszt produkcji. |
|
Okna trzyszybowe
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...