Okno balkonowe na całą ścianę

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

17 września 2010, 15:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Co myślicie o tym, żeby zamiast małego okna balkonowego z drzwiami mieć takie prawie na całą ścianę? Chodzi mi o okno wychodzące na taras. Czy to da się zrobić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 września 2010, 00:41

Pewnie, że da się zrobić!
Należy dobrać odpowiednie nadproże, jeśli otwór ma być szerszy niż w projekcie (trzeba uwzględnić widok w elewacji).
Jeśli chodzi o usunięcie (rezygnację) muru poniżej okna, to nie ma w ogóle sprawy!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2010, 13:58

Tak jak powiedział przedmówca można zrobić takie duże okno. Z pewnością zyskasz na tym więcej światła w pomieszczeniu oraz przyjemniej będzie Ci obserwować otoczenie na zewnątrz.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2010, 15:35

Jeśli masz ładny widok za oknem to jak najbardziej, takie rozwiązanie może być bardzo uspokajające. No i oczywiście więcej światła w domu a to oznacza lepsze samopoczucie. Z technicznego punktu widzenia to tak jak powiedzieli przedmówcy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2010, 14:36

Moim zdaniem to świetny pomysł,pod warunkiem że masz ładny krajobraz za szyba okna balkonowego,inaczej możesz odczuwac wrażenie pustki i gołych scian.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2010, 13:52

Hmm, całkiem fajny pomysł z takim oknem:) To fakt, że dobrze by było, jakbyś miał ładny widok, ale nawet jak nie jest, to moim zdaniem i tak warto coś takiego zrobić. Od razu powstaje wrażenie, że pokój w którym jest ten balkon jest większy.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2010, 16:35

A jak to się ma do konstrukcji budynku? U mnie taras ciągnie się właściwie wzdłuż całej elewacji? Jakie wsparcie w tym przypadku powinno się stosować i czy mi się piętro na głowę nie zwali, jeżeli pozbędę się dużej części ściany nośnej?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2015, 22:30

kupowalem okna od www.muszynscy.pl i moge polecic, warto

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2015, 10:04

Ja polecam zajrzeć również na www.HurtOkien.pl gdzie możecie liczyć na wysoką jakość znanych i sprawdzonych producentów oraz rozsądne ceny.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 stycznia 2016, 12:16

Może warto zrobić sobie tego typu zabudowę balkonową, jaką oferują w Bezramowe zabudowy balkonów Gliwice. Uważam, że jest to bardzo praktyczna metoda zabudowy balkonu, więc warto pomyśleć nad taka opcją.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 353

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >