Opryskiwacz do farby.

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

6 października 2010, 10:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiam się czy opryskiwaczem ogrodowym można byłoby nanieść farbę na budynek? Mam sporą powierzchnię do pomalowania i mały pistolet na farbę nie wystarczy. Zastanawiałam się również nad takim elektrycznym spryskiwaczem ale boję się że zachlapię całe podwórko. Czy przez taki opryskiwacz przejdzie tak gęsta masa jak farba?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 października 2010, 12:11

Nie ryzykowałbym na twoim miejscu. Pierwszy raz się spotykam z takim pomysłem na malowanie domu ;) Myślę, że taka substancja jaką jest farba nie przejdzie przez wąż ogrodowy. Lepiej zainwestuj w taki specjalny spryskiwacz do farb. Rozumiem że chcesz pomalolwać elewację budynku. Jeśli nie chcesz zabrudzić podwórka możesz przykryć je folią a żeby nie "fruwała" położyć na nią kamienie i problem z głowy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2010, 10:29

No dokładnie jak mówi poprzednia osoba. Są takie specjalne pistolety do farby. Działają one na sprężarkę i są bardzo pomocnym urządzeniem. Wydaje mi się że również cena takiego urządzenia nie jest zbyt wygórowana, a z pewnością będzie Ci wygodniej malować powierzchnię.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 listopada 2010, 15:42

Ech... Szkoda słów, ale odpowiem Wam wszystkim. Opryskiwacz- jest to jakieś rozwiązanie. Pamiętam, że mój ś.p. wujek bielił w ten sposób oborę. Tylko że on to robił woda z wapnem i miał opryskiwacz do nawozów, taki duży.
Pistolety za 300zł Czy widzieliście kiedyś profesjonalistę, który maluje takim pistolecikiem? Fasadę maluje się wałkiem, a profesjonaliści używają agregatów malarskich( cena 10 000 zł). Pistoleciki do nakładania farby to ściema dla naiwnych i dużo szybciej pomalujecie zwykłym wałkiem do fasad.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 marca 2011, 14:03

Nigdy nie korzystałem z takiego opryskiwacza, ale wydaje mi się że to nie jest najlepsze rozwiązanie. O wiele lepiej do tego zadania sprawdzi się pistole.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 grudnia 2013, 01:13

Fajne są nowoczesne pistolety malarskie, naprawdę ułatwiają pracę i nie są trudne w obsłudze.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2014, 15:00

co za bzdura:) kup porzadna, odpowiednia farbe, do tego rusztowanie http://www.rusztowania-sprzedaz.pl/ i normalnie pomaluj tak jak normalni ludzie:)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 listopada 2015, 15:59

może przydać się dobra sprężarka do takich prac, proponuję odezwać się do http://www.pdair.pl/ prowadzą sprzedaż i serwis sprężarek, bez problemu powinni doradzić, jaki sprzęt będzie miał odpowiednia moc.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2016, 13:01

ja również proponuję skorzystać do takich prac ze sprężarek i skontaktować się z firmą http://www.machair.pl, gdzie na miejscu doradzą i dobiorą odpowiedni sprzęt.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2016, 16:47

Kup sobie porzadna sprezarke i pomalujesz i sciany i plot, a jak trzeba bedzie to cos napompujesz :) Jak sie cos robi przy domu samemu to taka sprezarka to mega ulatwienie. Ja kupilem na abc-kompresory sprezarke. Tam mi elegancko doradzono, bo sam nie mialem zielonego pojecia, ktora wybrac :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• pomoc tłumacza Liczba postów: 46 Grupa: Ciekawe pom... Możecie sobie sprawdzić stronę https://nowatkowski.pl/tlumacz-przysiegl y-wloskiego-w-warszawie/ , na której znajdziecie ofertę profesjonalnego tłumacza przysięg...
  • Jak zamontować lustro? Liczba postów: 109 Grupa: Ciekawe pom... Co sądzicie o lustrze w sypialni?
  • jak ułatwić sobie sprzątanie Liczba postów: 72 Grupa: Ciekawe pom... Szukając dobrej jakości ekologicznych środków czystości to warto przyjrzeć się bliżej marce BioStar to marka, która łączy troskę o planetę z niezawodnym działan...
  • wyposażenie biura Liczba postów: 402 Grupa: Ciekawe pom... Polecam zwrócić szczególną uwagę na tę kategorię - https://www.amart.pl/category/wyposazeni e-jadalni Tam macie dosłownie wszystko. Po prostu jedno zamówienie i....
  • Czy teraz jest dobry moment na inwestycję w metale... Liczba postów: 3 Grupa: Ciekawe pom... Czy teraz jest dobry moment na inwestycję w metale szlachetne? Rozważam zakup sztabek złota, ale chciałbym poznać opinie innych. Gdzie najlepiej nabyć takie pro...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 148

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >