offline ![]() Poziomka inżynier
![]() ![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() GrzegorzPLN majster
![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() adrian23 praktykant
![]() |
|
| |
offline ![]() Luiza123 majster
![]() ![]() |
|
| |
offline ![]() niekumata inżynier
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Neonowy majster
![]() ![]() |
|
| |
offline ![]() Kazik_BOB doświadczony
![]() |
Grunt to porządna doniczka. Ja długo naszukałam się odpowiedniej doniczki dla mojego storczyka. Nie chciałam go trzymać w "kawałku plastiku". Natomiast szklane doniczki (jak już gdzieś takie znalazłam!) kosztowały fortunę. Na szczęście ostatnio znalazłam w internetowym sklepie fajną szklaną doniczkę za naprawdę małe pieniądze. Polecam Wam tutaj zajrzeć: http://www.sklep.hydroponika.pl/Doniczki/do_storczykow/ |
| |
offline ![]() grzechu_75 praktykant
![]() |
Moja żona miała na punkcie orchidei swego czasu fioła. Średnio raz na miesiąc pojawiała się u nas nowa donica z kwiatem. Problem był w tym, że albo nie powtarzały kwitnienia albo zamierały. Postanowiłem się przyjrzeć temu z bliska. Okazało się, że żona wlewała wodę do doniczek a czasem zostawiała je w misce z wodą na noc. No i zgniły biedaki. Te wiszące "organy" robiły się puste w środku. A orchidee to roślinki które w naturalnych warunkach zasiedlają drzewa w dżungli - i tam raczej trudno o wodę z gleby. ściągają sobie wilgoć z powietrza. Więc wniosek z tego taki że orchidee lepiej zraszać niż obficie podlewać. No i to też tłumacz te doniczki które mają nie dopuścić do przemoczenia korzeni. |
| |
offline ![]() stokrotka362 doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() adamnowak doświadczony
![]() |
|
|
Orchidee
«
Powrót do grupy: Ogrody
Ostatnio na forum
- Jakie krzewy, kwiaty i rośliny do ogrodu? Liczba postów: 130 Grupa: Ogrody Drzewa owocowe dostarczają pożywienia zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt. Jabłonie, grusze, śliwy czy czereśnie nie tylko upiększają krajobraz, ale także wsp...
- drzewa lisciaste do małego ogrodu Liczba postów: 17 Grupa: Ogrody Drzewa mają ogromny wpływ na mikroklimat otoczenia. Ich korony zapewniają cień, zmniejszając nagrzewanie powierzchni i obniżając temperaturę powietrza. Ponadto....
- Zakłądanie ogrodu z firmą czy samemu Liczba postów: 126 Grupa: Ogrody Jeżeli chodzi o mnie, to podczas budowy mojego domu wszelki sprzęt budowlany, który potrzebowałem do poszczególnych prac wynajmowałem w polecanej mi firmie Grea...
- Rośliny w ogrodzie Liczba postów: 185 Grupa: Ogrody Przystępną cenowo ofertę zarówno nasion traw ale również kwiatów, warzyw oraz preparaty do szamba, oczek wodnych, odstraszacze, artykuły ogrodnicze, domowe i wi...
- Jak nawóz kupić? Liczba postów: 121 Grupa: Ogrody Florovit to świetny wybór dla każdego ogrodnika. Na https://sklepinco.pl/marka/florovit/ znajdziecie nawozy do trawników, krzewów i kwiatów, które naprawdę dzia...