Osuszanie murów metodą grawitomagnetokinezy

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

26 lutego 2010, 15:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Dostałam od nich ofertę. Do osuszania mam domek jednorodzinny w okolicach Opola.

Przedstawiciel Aquapol zrobił na mnie dobre wrażenie. Napisał sensowną ofertę. A ja dalej się waham.

Czy warto wydać te kilkanaście tysięcy?
Proszę o opinię.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lutego 2010, 22:15

Użytkownik Gośka co nie wie napisał: Dostałam od nich ofertę. Do osuszania mam domek jednorodzinny w okolicach Opola.

Przedstawiciel Aquapol zrobił na mnie dobre wrażenie. Napisał sensowną ofertę. A ja dalej się waham.

Czy warto wydać te kilkanaście tysięcy?
Proszę o opinię.

Mówisz i masz.
Warto. U mnie się sprawdziło.
Jasne, że jak z każdym wykonawcą - trzeba dobrze się targować. Na pewno możesz jeszcze coś wynegocjować.
Dobrze przeczytaj ofertę - w mojej napisali nie tylko o cenie i o tym, co zrobią. Także o tym, co ja mam zrobić, żeby to zadziałało. Bez przegięć, ale tego wymagali (np. naprawa rury spustowej, zabezpieczenie cokołu od góry).
Porównaj z innymi i kupuj.
:lol:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 stycznia 2015, 05:38

Polecam urządzenie osuszające radiowo ElektroAqua GPL-111 w firmie LUCASSO. Kosztuje 4920zł, dają 20lat gwarancji, koszt prądu 1zł miesięcznie. Z tego co wiem to najtańsza cena za to urządzenie wśród wszystkich krajowych dytrybutorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lutego 2015, 16:35

Ja nie wydawałbym na osuszanie kilkanaście tysięcy, skoro są znacznie tańsze metody. Po co zaczynać od najdroższej? U mnie bardzo dobrze sprawdziło się osuszanie metodą iniekcji krystalicznej. Zakupiłem taki preparat:
http://tanisklad.pl/srodki-do-osuszajacych-za strzykow-krystalicznych/10-suchy-dom-professional-5l-srodek- do-osuszajacych-zastrzykow-krystalicznych.html
Wilgoć zniknęła ze ścian po dwóch miesiącach. Dokładniej rzecz ujmując ściany wyschły. Wstrzyknięty desykant zatrzymuje wodę i nie pozwala jej się rozprzestrzeniać w kanalikach cegieł. Stara wilgoć wysycha a nowej nie przybywa. Polecam spróbować.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 kwietnia 2015, 21:44

miałam problem z wilgocią ale firma www.nawiew.eu zamontowała mi nawiewniki okienne w istniejących oknach i zapomniałam o grzybach i pleśniach.
Obecnie szyby są suche, brak nieprzyjemnego zapachu, nie muszę otwierać okien oraz dzieci przestały chorować !!!
Podczas obecności pracownicy firmy Dobry Dom wyeliminowali błędy wykonawcze i doradzili jakie stosować materiały na przyszłość.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2015, 07:09

osuszanie i odgrzybianie murow oferuje http://www.iniekt-system.pl/. Co prawda z tej uslugi nie korzystalem - mi tylko czyscili sciany metoda hydrodynamiczna

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2016, 13:02

miałem dom osuszony aquapolem działa, działa - tylko tanie to to nie jest , no cóż . Chałupe sprzedałem z zyskiem. Nowi własciciele nie dowierzają. Ja jednak pamietam co było jak zanim. Zreszta co mnie teraz, ale w umowie sprzedazy zastrzeglem, zeby nie bylo ze z wada dom poszedl. Firme polecam, solidna.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2016, 20:35

a czy znacie może jakąś firmę która zajmie się odwodnieniami liniowymi? Jak na razie najwięcej dobrego słyszałem o firmie Juli spec z Opola http://www.julispec.pl/odwodnienia.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2016, 11:22

Tydzień temu podcinałem mury.Korzystałem z metody PRINZ,polega ona na cięciu i wkładaniu bardzo grubej izolacji.Całość podbijana jest bardzo mocnymi klinami z tworzywa sztucznego i wypełnieni powstałej spoiny magicznym środkiem na bazie cement który pęcznieje.W żaden sposób nie naruszyło to konstrukcji domu.Nie zauważyłem nawet jednego pęknięcia ,a dom jest tynkowany.Plusem jest to,że cięcie było wykonywane w posadzkę czyli w środku domu czyściutko.Cena tej metody z materiałem jest dość wysoki bo po stargowaniu wyniósł mnie 460złm2. Czyli w moim przypadku mur miał 40cm. Ciecie było głębsze bo izolacja wchodziła jeszcze w posadzkę,mimo to liczone było jako 40cm.Czyli za 2,5m bieżącego płaciłem 460zł.Muszę jeszcze dodać ,że cięcie było wykonywane przy samym gruncie mimo,że grunt jest pod kontem względem domu,można stosować metodę schodów.Teraz czekam na efekty,szukałem różnych rozwiązań ale to wydało mi się najpewniejsze i dostaje się dożywotnią gwarancje.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2016, 00:08

jest trochę metod osuszania murów, moim zdaniem najlepiej zwrócić się po pomoc do specjalistów, mnie pomogła firma http://spec-bud.com.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Biuro księgowe w Warszawie Liczba postów: 11 Grupa: Porady i op... Samodzielne prowadzenie księgowości w e-commerce może być korzystne finansowo, ale wiąże się z ryzykiem popełnienia błędów. Wymaga to znajomości zasad podatkowy...
  • Meble laboratoryjne Liczba postów: 58 Grupa: Porady i op... Przechowywanie próbek biologicznych w temperaturach ultra-niskich wymaga specjalistycznych zamrażarek, które gwarantują stabilność warunków nawet przy -86˚C. Te...
  • Książka Obiektu Budowlanego [Poradnik] Liczba postów: 2 Grupa: Porady i op... Trudno znaleźć autora, który wzbudza tyle emocji, co Piotr Lucjusz. Jego ekscentryczne podejście do życia i pisania stało się jego znakiem rozpoznawczym. W jego...
  • Czy warto montowac rolety zewnętrzne? Liczba postów: 407 Grupa: Porady i op... Szukasz nowoczesnego sposobu na obniżenie kosztów klimatyzacji i zarządzanie światłem w swoim domu lub biurze? System żaluzji fasadowych SkyFlow to świetne rozw...
  • Szafa pod zabudowę Liczba postów: 147 Grupa: Porady i op... Możesz kupić szafę pod zabudowę w tej cenie i jest to ok rozwiązanie jeśli się nie przeprowadzasz, bo te szafy są do jednorazowego montażu. Są ładne i w niskich...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19440 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 418

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >