![]() Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() justyna85 fachowiec
![]() ![]() ![]() |
Tak naprawdę żarówki nie mają nic wpólnego ani z ekologią ani ze zdrowiem, żarówki te emitują światło zimne i nienaturalne dla człowieka, jednakże jedyną prawdą jest to że faktycznie są oszczędne, więc jeśli chodzi tylko o zaoszczędzenie to jak najbardziej jeśli o zdrowie nie polecam |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() widar fachowiec
![]() |
Dokładnie tak jest jak mówisz, żarówki energooszczędne opłacają się tylko do pomieszczeń w których zapalasz światło i przez dłuższy czas się świeci. Jeżeli jest to na przykład ubikacja w której zapalasz i zaraz gasisz światła to jest to nieopłacalne. Zarówki energooszczędne długo się rozgrzewają, a wtedy pobór prądu jest większy od żarówek tradycyjnych. |
| |
offline ![]() tomo0501 praktykant
![]() |
|
|
Oświetlenie - czy żarówki energooszczędne naprawde takie są?
«
Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom
Ostatnio na forum
- Wycieczki objazdowe Czechy Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Zawsze warto jechać na dobrą wycieczkę. Ja na przykład kilka dni temu dowiedziałem się o wycieczki objazdowe czechy . To na pewno zainteresuje wiele osób.
- pompa ciepła Liczba postów: 205 Grupa: Ekologiczny... Pompy ciepła stanowią nowoczesne rozwiązanie, które umożliwia efektywne wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, przyczyniając się do znacznego obniżenia kosz...
- Klimatyzacja w mieszkaniu – jaki mamy wybór, o czy... Liczba postów: 16 Grupa: Ekologiczny... Klimatyzacja zapewnia stałe, optymalne warunki temperaturowe w pomieszczeniach, co znacząco podnosi komfort życia i pracy. Nowoczesne systemy charakteryzują się...
- fotowoltaika w firmie Liczba postów: 83 Grupa: Ekologiczny... Jestem w trakcie przygotowań do instalacji paneli słonecznych i od kilku tygodni przeglądam różne firmy. Zaciekawił mnie importer paneli fotowoltaicznych, który...
- Jak wyliczyć zaoszczędzenie ciepła? Liczba postów: 38 Grupa: Ekologiczny... W temacie oszczędności ciepła, warto zastanowić się nad wymianą okien na nowe, energooszczędne. Najlepiej u renomowanego producenta stolarki z dobrymi opiniami,...