Oświetlenie led w domu?

« Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

30 lipca 2010, 10:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Co sądzicie o oświetleniu led w domu? Myślę o jakimś podświetleniu półek ale nie wiem czy to dobry pomysł. Poradźcie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 lipca 2010, 13:48

półeczki a nad nimi diody - super! w kuchni też się sprawdzają. Mi osobiście bardzo się podobają takie lampy, ale tylko wbudowany lub podświetlający meble, bo na suficie... to tak nie... :?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 sierpnia 2010, 10:19

Jak dla mnie to nie wygląda to zbytnio ciekawie. Może jeśli ktoś naprawdę potrafi ozdobić takimi lampami pomieszczenie to ok ale większość osób robi to bezmyślnie i efekt jest okropny.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 sierpnia 2010, 19:24

faktycznie nadają się one tylko do podświetlenia lub wyeksponowania czegoś, bo jako oświetlenie główne mają zbyt zimne światło.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 sierpnia 2010, 10:33

Mi się osobiście nie podoba oświetlenie LED w domach, nie prawidłowo załóżone powodują cienie rzucające się na ścianę, mają zbyt zimną barwe i prędziej oczy zaczną boleć niż cokolwiek dowidzisz ;) Ale to jest tylko moje zdanie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2011, 12:37

To zalezy jaki typ LED'ów kupisz czy dające półmrok czy jakąś barwę lub świecące czystym światłem... Zob sb w sklepach gdzie możesz wypróbować ledy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 11:33

Zgadzam sie: good -1 bad

Decydując się na paski led mamy duże możliwości w wyborze odpowiedniej dla naszego gustu barwy światła i mocy. Są paski dekoracyjne o mocy ok 4W na metrze bieżącym ale również takie, które wykorzystywane są jako główne oświetlenie o mocy ponad 14W na metrze bieżącym.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 11:40

Dokładnie mamy duże możliwości jeżeli chodzi o LED'y. Wystarczy tylko chcieć a można znaleźć wszystko :) Ledy są na tyle fajne, że można je dowolnie modyfikować zmieniać kształty itp. Ja ostatnio z butelki pewnego alkoholu zrobiłem sb lampkę pod denko wrzuciłem układ diod znalazłem w domu stary zasilacz nie wiem czy od pegazusa :D czy od jakiejś starej nokii parametryczne nie przekraczał mocy ledów i działa i prezentuje się dość ciekawie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 17:31

Zgadzam sie: good -1 bad

Bardzo fajny pomysł taka lampka z butelki może nam służyć jako wazonik na kwiaty. Jest lampka o takim zastosowaniu, ale zrobienie tego samemu pewnie wychodzi korzystniej i daje większa satysfakcję

Ten post był edytowany przez olampa dnia: 21 lipca 2011, 17:33
Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2011, 13:30

Lampa ładna, reklama firmy nie ładna!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• barek i alkohole Liczba postów: 60 Grupa: Oświetlenie... Usługi takie jak odtrucia alkoholowe mogą być ratunkiem dla osób, które nie chcą korzystać z SOR-u czy przychodni. Firma KacStop https://www.kacstop.pl/ świadcz...
  • Sklep z oświetleniem Liczba postów: 24 Grupa: Oświetlenie... Według mnie warto mieć wgląd na najróżniejsze opcje, warto w końcu mieć porównanie. Jak chodzi o mnie, to zastanawiam się nad tym czy kupić lampy....
  • oświetlenie przedpokoju Liczba postów: 77 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led znajdziesz szeroką gamę...
  • oświetlenie do łazienki Liczba postów: 127 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led widziałam szeroką gamę...
  • kinkiety do sypialni Liczba postów: 14 Grupa: Oświetlenie... W Kler znaleźliśmy kinkiety, które nam pasują do nowoczesnego wnętrza bez zbędnych ozdobników. Prosta forma, dobre wykonanie, światło przyjemne, czyli wszystko,...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19827 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 166

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >