Panele słoneczne

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

19 kwietnia 2017, 20:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Dobre mam doświadczenia z hurtownią Swatt jeśli chodzi o instalacje solarne. Mają dobrej jakości zestawy, nowoczesne sterowniki, płyny, grupy pompowe – można u nich rzeczywiście zrobić całościowe zakupy jeśli ktoś się zajmuje instalacjami. Na stronie swatt.pl są ładnie w kategorie podzielone ich produkty, także dość łatwo można dotrzeć do tego czego się szuka, ewentualnie warto też im maila wysłać z zapytaniem produktowym, mają dość szybką obsługę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2017, 10:09

Kolektory słoneczne to rzeczywiście dobre rozwiązanie dla osób ceniących bezobsługowość i niskie koszty użytkowania. Na pewno dla wielu dużym plusem będzie możliwość niemal darmowego wytworzenia c.w.u. Zauważyłem, że coraz bardziej popularne są nie tylko kolektory słoneczne, ale też panele fotowoltaiczne, które również czerpią ze słońca, ale zapewniają niezależność energetyczną i darmowy prąd elektryczny: http://blog.dedietrich.pl/czym-jest-fotowoltaika/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2017, 10:56

Tak, panele to świetna sprawa. Może i wydają się potężną inwestycją, ale aktualnie jest wiele programów dofinansowania zakupu, że da się to zrobić. Przykładowo firma, z której usług skorzystałem, http://sunsol.pl/, pomaga w otrzymaniu dodatkowych funduszy chwali! :Dna zakup, co się

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2017, 03:47

Też jestem zdania że warto zainwestować w tego typu dodatek do naszego budżetu. Moi znajomi załozyli sobie nie dawno panele słoneczne do domu. I już dobry miesiąc prąd czerpią z nich. Oni nie mieli dofinansowania ale nie pamietam czy płacili gotówką czy brali kredyt. Bo jakby nie było jest to spory wydatek. Ale musze przyznać że z mężem też rozważamy założenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2017, 20:58

Ja za radą mojej żony ekolożki zdecydowałem się na założenie paneli fotowoltaicznych. Jak wiadomo ceny za fotowoltaikę nie są małe ale nam udało się znaleźć doświadczoną firmę http://www.fotowolt-instal.pl/zestawy-fotowol taiczne.html, która pomimo projektu, montażu i serwisu oferuje pomoc w załatwieniu wszelkich formalności. Ja nie miałem czasu się w to wszystko zagłębiać ale z ich pomocą założenie paneli słonecznych poszło jak z płatka i szybko odczuliśmy korzyści w naszym domowym budżecie.

Ten post był edytowany przez hannas dnia: 28 lipca 2017, 20:59
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 października 2017, 22:26

Nie jest to dokońca fajne rozwiązanie i jeżeli już tojednak myslałbym nad panelami PV

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2017, 09:26

Panele słoneczne to bardzo fajne rozwiązanie, które pozwoli nam zaoszczędzić sporo energii. Sam mam u siebie zamontowaną instalację fotowoltaiczną i jestem z niej zadowolony. Jeżeli jesteście z Wrocławia lub okolic to polecam wam się zgłosić do firmy https://budotom.pl/ Są sprawdzoną firmą, której można zaufać.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2017, 19:51

Użytkownik Bordon44 napisał: Nie jest to dokońca fajne rozwiązanie i jeżeli już tojednak myslałbym nad panelami PV

nazewnictow jest ważne, panele PV, czyli fotowoltaiczne służą do przetwarzania energii słonecznej w prąd, a kolektory słoneczne są przeznaczone do wytwarzania ciepła dla potrzeb podgrzewania ciepłej wody

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2017, 17:18

jasne. tym bardziej, że częśto nie o samą ekologię to chodzi, a po prostu o ekonomię, koszty ogrzewania i nasz portfel. taka pompa ciepła jest zdecydowanie tańszym rozwiązaniem, niż ogrzewanie gazem, czy nawet ekogroszkiem

Zgłoś | Cytuj | Link

10 maja 2018, 09:40

Witam wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o ekologię to polecam zainteresować się panelami fotowoltaicznymi, takie rozwiązanie niesie za sobą wiele korzyści o których możecie poczytać i dowiedzieć się więcej na www.EnergySolar.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 323 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 191

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >