Tak myślę, żeby postawić na montaż paneli fotowoltaicznych w trakcie budowy domu, ale kompletnie nie znam tematu i nie bardzo wiem na co się tutaj ewentualnie zdecydować. Więc jak ktoś coś sensownego może zaproponować, podpowiedzieć to chętnie skorzystam z takich porad.
offline miki789 inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Krzysztof 54 praktykant |
Na tyle na ile ja rynek paneli fotowoltaicznych zdołałem poznać to mogę powiedzieć, że oferta jest bogata i jest wiele firm, które je produkują, ale sporo trzeba również sprawdzić przy wyborze. Ja mam panele Brymorex, przede wszystkim ze względu na wysoką moc i tym samym mniej miejsca mi zajmują, a powierzchnia dachu od nasłonecznionej strony u mnie nie jest zbyt duża i tym samym mogłoby braknąć miejsca na więcej paneli. |
| |
Reklamy Google | |
offline Rafałee praktykant
|
|
| |
offline st_mruk majster
|
Ja polecam firmę Asenergy, która montuje inwertery fotowoltaiczne, ale stricte dla firm - to wg mnie najlepsza na rynku hurtownia fotowoltaiczna. |
| |
Gość: majkeloo praktykant |
Sam montowałem niedawno i jestem bardzo zadowolony. Mam zerowe rachunki za prąd i nie muszę się niczym martwić, Tobie też polecam. Jeżeli jesteś z okolic Olsztyna, to polecam każdemu firmę https://pb-energy.pl do wykonania całej instalacji. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: grazka praktykant |
Ja również jestem po wszystkich konsultacjach w sprawie fotowoltaiki. Cały projekt i wycenę przygotowała dla nas firma https://budtechsolar.pl teraz czekamy tylko na termin w którym nastąpi montaż. Mamy zapewnioną u nich kompleksową opiekę nad projektem od wyceny, aż po instalację. Udzielają również wieloletniej gwarancji — do 25 lat na sprawność paneli oraz 3-5 lat na sam montaż. |
| |
offline Feliks Murawski praktykant
|
Kolektory słoneczne to jedne z najpopularniejszych
urządzeń pozyskujących energię z odnawialnych źródeł.
Aby maksymalnie wykorzystać ich potencjał należy je
odpowiednio ustawić. O tym, na co zwrócić uwagę przy
montażu kolektorów mówi Ireneusz Jeleń, menedżer ds.
marketingu i szkoleń Hewalex. |
Ten post był edytowany przez Feliks Murawski dnia: 16 lipca 2021, 09:40 | |
| |
offline Feliks Murawski praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez Feliks Murawski dnia: 16 lipca 2021, 09:40 | |
|