Panele podłogowe na schodach ??

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

31 marca 2008, 16:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam!
Chciałbym tanim kosztem obudować stare schody wykonane z kamienia marmurowego. Pomyślałem żeby do tego użyć paneli podłogowych. Jest to dobry pomysł ?? Mam jednak problem... czy panele przyklejać do schodów czy przymocować je za pomocą listew ?
Proszę o pomoc lub jakieś inne pomysły

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 czerwca 2008, 15:15

Z tego co wiadomo lepiej listwe zamontować. Mi się wydaje że tak bedzie o wiele lepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 sierpnia 2008, 21:59

ja też myslę, ze listwa lepsza. klej, pod wpływem róznych czynników moze "puścić"

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2008, 02:41

No to trzy razy na tak, ja też polecam listwe. :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 września 2008, 16:19

Dorzucę i ja głos na tak, zeby nie było jak w socjaliźmie 3xTAK :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 września 2008, 22:08

Że też Ci się przypomniało ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

12 listopada 2008, 21:39

Zrobiłem już trochę schodów z paneli.
Generalnie najlepsze jest klejenie do stopni.
Tu można zobaczyć kilka zdjęć schodów obłożonych panelami w systemie QUICK_STEP
schody_quickstep.eu.interia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2008, 14:11

a nie myslałeś o renowacji schodów jeżeli są one jak to TY nazwałeś marmurowe... nie jeden wydaje grube tysiące na schody kamienne a Ty chcesz je przykryć jakimiś tam panelami
a co do stosowania listew to gratluje pomysłu, niech teraz wykonawca i uzytkownik uzyska równe wysokości wszystkich stopni na całym biegu; no chyba ze lubisz się potykać o pierwszy lub ostatni stopień; a czy ktoś rozważył pracę paneli ułożonych na listwach??? bo nie widzę konkretnych pomysłów rozwiązania tylko licytacje :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2009, 17:39

Witam,
Jeśli są to schody marmurowe to wystarczy rzeczywiście je odnowić, zamiast okładać je panelami. Marmur uszlachetnia każde wnętrze, jest stylowy i elegancki. Mnie wnętrze robili projektanci, których znalazłem na fachowaekipa.pl
Tez doradzili renowacje marmurowych schodów i teraz to wygląda naprawdę przepięknie. Ja skłaniam się więc do odnowienia tego co jest!
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lutego 2009, 16:36

jasne! też jestem za marmurowymi zresztą jeśli chodzi o trwałość i wytrzymałość to też pewnie prowadzą nad takimi zwykłymi panelami.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• panele na schody Liczba postów: 19 Grupa: Schody i ba... panele z kapinosami z litego drewna. Ciekawe jak jest róznica w cenie pomiędzy tym rozwiązaniem a całym trepem z litego drewna. Czy w ogóle opłaca się takie kom...
  • Nowoczesne meble na wymiar Liczba postów: 5 Grupa: Schody i ba... Ja mam bardzo ładne meble. Z tych mebli jestem zadowolony. ____________________________ ________________ nowe mieszkania lublin
  • HOLOWANIE Liczba postów: 7 Grupa: Schody i ba... Interesuje mnie holowanie samochodu z Austrii do Polski. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? W Internecie znalazłam firmę P.P.H.U. Baścik. Czy kt...
  • guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 6 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 73 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19486 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 689

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >