WItam, dostalismy zlecenie takie troche nietypowe, poprostu robimy ogrodzenie zwykłe z siatki i kobieta zarzyczyła sobie, że ma być też zrobione ogrodzenie elektryczne taki pastuch, żeby nie wchodziły jej dzikie koty na działke. Szukałem na internecie tutaj jest coś pastuchy elektryczne ale to i tak mało, czy wicecie jak się do tego zabrać robił ktoś już coś podobnego?
Gość: morek praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline pastuchy praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: wiktor praktykant |
|
| |
offline charlotte160 kierownik
|
Nie robią krzywdy... Uczą psa posłuszeństwa i chronią przed niebezpieczeństwem czyhającym na niego poza działką. Mój pies ma cztery lata. Obecnie mieszkamy w bloku ale w czerwcu mamy zamiar przeprowadzić się do domu. Nie mamy ogrodzonej działki i chcemy kupić elektryczne ogrodzenie z http://www.waruj.pl/ Nasilenie prądu w tym urządzeniu nie jest duże, możesz to spokojnie sprawdzić na sobie. Chodzi o to by nauczyć psa by nie przekraczał granicy. Ja np wiem, że mój psiak gdy tylko go puszczę pobiegnie w siną dal i już go nie zobaczę. |
| |
offline Kamilos77 doświadczony
|
Bez przesady z tą krzywdą :o pastuch elektryczny to dobre rozwiązanie przy niesfornym zwierzaku. Nic mu się nie stanie, kiedy raz go dotknie, a jednak szybko się nauczy :) |
| |
Reklamy Google |