Składniki
ok. 1 kg udziec wołowy
1 cebula
1/3 szklanki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka zielonego pieprzu
olej do smażenia
1 koncentrat pomidorowy
sól i pieprz wedle uznania
Krok 1.
Cebulę i czosnek kroję drobno.
Krok 2.
Udziec wołowy umieszczam w misce, zalewam oliwą i octem,
doprawiam przyprawami i dodaję cebulę z czosnkiem.
Wstawiam do lodówki na całą noc.
Krok 3.
Potem podsmażam mięso na oleju, tak by z wierzchu lekko
się ścięło.
Krok 4.
Resztę marynaty wlewam do naczynia, dodaję koncentrat,
mięso i doprawiam wedle uznania solą i pieprzem a potem
przykrywam. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i
piekę ok. 1 godziny. Smacznego.
offline Jan Kowalski inżynier
|
|
| |
Reklamy Google |