Powiedzcie mi - kupiłem sobie wędzarnię i teraz mam problem - jakoś trzeba do niej drewno ciąć. Kupowanie pociętego to droga sprawa. Przemyślałem wszystko i jednak kupię sobie piłę (siekierę mam, to wiadomo) aby łatwiej i syzbciej móc ciąć drewno, które kupuję. No ale jeśli chodzi piły łańcuchowe to jestem totalnym laikiem - co mi się przyda do takiego dajmy na to 3-4 razy w roku cięcia różnych drzew (owocowych i nie tylko) na mniejsze kawałki, które potem będę ewentualnie rąbać (albo nawet już nie)?
offline Paweł1985 kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Kombucha praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Piotr 349 praktykant |
Jeżeli jesteśmy w temacie drewna to może komuś z was przyda się namiar na firmę , która oferuję sprzedaż wyrobów z drewna. Firma https://www.suchodolski-stolarstwo.pl/ oferuję sprzedaż kantówek, płyty sklejone czy listwy ITD. |
| |
offline RafałKostkowski inżynier
|
Jestem na grupie z piłami, kosiarkami i takim sprzętem ogrodniczym. Tam to polecają tylko 2 marki: Stihl i Stiga i długo długo nic...A wg mnie, do takich sporadycznych prac, to po co wydawać na piłę te 1-1.5k - skoro można kupić np jakiegoś NACa za 400-500 złotych i w ten sposób sobie spokojnie działać. |
| |
offline Marek Salomon majster
|
Wiecie, to zależy faktycznie od tego ile się dany sprzęt użytkuje. Chociaż ja mam np kosę ręczną jakąś marketówkę, używam jej już 4 sezon, dałem za nią jakieś 200 złotych i nadal działa. Więc jeżeli nie będziesz dzień w dzień ciąć - to kup właśnie coś tańszego. I tak wytrzyma Ci wiele lat, a za te 5 czy więcej lat (a może i więcej) - wymienisz sobie na coś nowego. |
| |
Reklamy Google |