Pilnie szukam mebli kuchennych

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

18 lipca 2012, 04:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie, na meblach nie zauważyłam żadnych otarć czy odprysków – trzymają się świetnie, w zasadzie wyglądają na nowe, a nie na kilkumiesięczne. Blaty mam granitowe, także bardzo trwałe – wiele razy przez przypadek przejechałam przez nie tasakiem i nie ma znaku po tym. Tak samo łatwo się je czyści – z braku laku nawet odrobinę płynu do naczyń.
Moje meble to projekt na zamówienie – szukałam czegoś naprawdę nietypowego – czegoś, co byłoby tylko moje. ;) Współpracę z projektantami wspominam bardzo miło – najpierw opowiedziałam im, jak widzę tą kuchnię i jak chciałabym, żeby wyglądała, a później oni przedstawili mi projekt, w którym oczywiście mogłam zmieniać do woli – zmieniłam tylko parę szczegółów, reszta była rozplanowana tak, jak chciałam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lipca 2012, 10:47

Majus34 a z czego dokładnie masz meble? Przymierzam się do zmiany mebli w kuchni, mała przebudowa której celem jest wykorzystanie niedużej powierzchni w kuchni. Zastanawiałem się czy nie wyburzyć ścianki. Robię kosztorys, czy bardziej opłaca się samemu "bawić" czy zlecić to firmie. Zależy mi na jakości, ikea i inne słabe mebelki odpadają. Jakieś podpowiedzi by nie zostać nabitym w butelkę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2012, 16:35

No na rynku jest masa "firm", które zrobią ci tylko fuszerkę, a nie porządne meble, trzeba uważać. Kieruj się opiniami na temat firmy - znajdź jakąś, która ci odpowiada i ją googluj. :) Jak jesteś ze Śląska, to może zastanów się nad meblami tej firmy, której ja mam - Torusa, bo są porządne i na pewno z Ikeą czy czymś podobnym nic wspólnego nie mają - to naprawdę baardzo wysokiej klasy meble. Sama czegoś takiego długo szukałam, więc wiem, a też miałam niemały problem. :)
Fornty mam z forniru palisander, na wysoki połysk. Blat mam granitowy - całość prezentuje się b. ładnie. Meble są jasne - to znaczy są brązowe, ale blat mają jasny, także nie prezentują się ciemno.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2012, 15:43

Jakość pociąga też wyższą cenę. Jeśli zdecydowałbyś się na indywidualną współpracę ze stolarzem, bądź osobą, która składa meble to sprawdź ofertę elementów (blaty, fronty, akcesoria, oświetlenie) w Hurtowniach Komandor. Oferujemy też proste usługi stolarskie. W ten sposób możesz obniżyć cenę nie tracąc na jakości. Zwracaj uwagę kto jest producentem płyt, blatów itd.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2012, 14:13

Wstaw zdjęcia tych szaf oraz mebli,tak aby każdy mógł zobaczyć o co chodzi. Oczywiście w głównej mierze zwraca się uwagę na jakość wykonania,cenę oraz producenta.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 sierpnia 2012, 13:05

Ja też poproszę zdjęcie tych mebelków.No wiem, że jest wiele firm, które wciskają po prostu kit. Jeszcze teraz w okresie wakacyjno-remontowym, na klatce co drugi dzień znajduję ulotki. Ale w zeszłym roku widziałem jacy to fachowcy jak sąsiadka wymieniała meble w kuchni.
Pomysł mam taki, zresztą już chyba wspominałem, że szukam człowieka z którym wspólnie zbuduję całą kuchenną zabudowę. Część materiałów kupię, jak mi tu podpowiedziano w hurtowni komandor, a część będę szukał w marketach typu castorama czy leroy. Zobaczymy. Faza - papier.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 października 2012, 10:38

Ja zamawiałam swoje meble do kuchni w sklepie twojemeble.pl Niedawno robiłam remont kuchni, wymieniałam wszystko - od mebli po płytki.
Sama sobie wybrałam zestaw, który mi pasował. Zamówiłam fachowców i mi wszystko ładnie zrobili.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2012, 15:11

fakt, niby wybór duży, a ale jak przyjdzie co do czego ciężko znaleźć dobrej jakości meble. Czasem lepiej jest dołożyć i mieć coś porządnego. A co do tego, gdzie można takowe znaleźć to moim zdaniem warto zaglądać na stronę kelman.pl. Tam jest spory wybór, jakość bardzo dobra.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2013, 14:26

Warto dobierać poszczególne elementy przy pomocy programu, tj. konfiguratora. Zobaczcie - http://www.centrum.meble.pl/kk Wybierasz ilość półek, masz do wyboru 120 dekorów. Można w sensowny sposób coś zaplanować do swojego pomieszczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2014, 07:37

zerknij na stronę iform.com.pl zamawiałem przez nią meble do kuchni na wymiar ponieważ mam dosyć niską i małą kuchnię musiałem kupić meble "szyte na miarę" zamówienie realizują bardzo szybko

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• prezent dla narzeczonej Liczba postów: 82 Grupa: Wykańczamy... Wybór prezentu dla narzeczonej to często wyzwanie, zwłaszcza jeśli zależy na czymś wyjątkowym i symbolicznym. Biżuteria dobrze sprawdza się w takiej roli, bo łą...
  • Sklep internetowy Liczba postów: 245 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19705 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 222

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >