Plan zagospodarowania-pozwolenie na budowe

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

23 stycznia 2017, 11:06

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam! Mam następujący problem z działką: działką ma wielkość około 29 arów z czego około połowa to działka budowlana a reszta rolna. I teraz jest taka sprawa: w planie zagospodarowania część budowlana opisana jest następująco-tereny budownictwa jednorodzinnego przy czym przeznaczenie podstawowe to rozbudowa, dobudowa lub uzupełnienie istniejącej infrastruktury. W związku z tym dowiedziałem się, że nowego domu nie mogę tam postawić-czy jest jakaś możliwość przeskoczenia tego??? Dodam że obok na dzialce-dosłownie 10 metrów z boku stoi dom. Dzięki na jakieś podpowiedzi

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lutego 2018, 08:44

Musisz się starać o przekształcenie całej działki w budowlaną. Jeżeli ktoś planuje zakup działki to powinien być w stu procentach pewny czy wszystko jest z nią ok. i czy działka rzeczywiście jest budowlana. Niedawno zakupiłem działkę pod Szczecinem od firmy www.dzialki-szczecin.com Tam sytuacja jest jasna. Wszystkie działki są uzbrojone i gotowe do zabudowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 listopada 2018, 11:33

Znam ta firmę http://dzialki-szczecin.com/ i słyszałem, że ta firma oferuję ciekawe ceny. Moim zdaniem warto skorzystać z ich oferty.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2019, 12:05

dlonir, Dominik19, Wasze wpisy są żenujące. Jak już chcecie uprawiać marketing szeptany, to może chociaż nieco więcej subtelności? Żaden z Was nawet nie odniósł się do pytania autora. "Musisz przekształcić całą działkę w budowlaną" - serio? To akurat nie ma nic do rzeczy. Czy ma tym forum nie ma żadnych moderatorów?

Gosek, udaj się do lokalnego urzędu (zapewne gminy), który ustala tamtejszy plan zagospodarowania i dowiesz się jakie masz możliwości. Co gmina to obyczaj.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2019, 09:51

Kiedyś oglądałem te działki z tej firmy http://dzialki-szczecin.com/i powiem wam, że gdyby nie stała praca to kupiła bym tam działkę nad tym jeziorem Miedwie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 kwietnia 2019, 09:52

live video chat

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Garaż blaszany- tymczasowy obiekt na potrzeby budo... Liczba postów: 12 Grupa: Ekspert pra... Jeśli interesują Cię solidne i tanie garaże blaszane, które ochronią Twój samochód oraz narzędzia. To sprawdź ofertę producenta garaży blaszanych na stronie Sta...
  • PRZEBUDOWA a ODBUDOWA ? Liczba postów: 14 Grupa: Ekspert pra... Może nie tylko język polski, ale również nasze prawo budowlane (z resztą nie tylko budowlane) jest całe mnóstwo takich absurdów a człowiek tylko traci nerwy prz...
  • Deweloper a instancja tv domofonowa i internet Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Jednym z argumentów przemawiających za zakupem mieszkania od dewelopera jest możliwość długoterminowych oszczędności. Nowe mieszkania są zazwyczaj bardziej ener...
  • Co nie jest samowolą? Liczba postów: 22 Grupa: Ekspert pra... W miejscach pracy z wysokim ryzykiem upadków z wysokości, znaki ostrzegawcze powinny być umieszczane w miejscach łatwo widocznych zarówno dla pracowników na zie...
  • Miejsce parkingowe. Liczba postów: 7 Grupa: Ekspert pra... Wiele miast implementuje dodatkowe środki bezpieczeństwa na drogach jednokierunkowych, takie jak ograniczenia prędkości czy specjalne strefy dla pieszych. Odpow...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 422

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >