Płot i sąsiad

« Powrót do grupy: Zagospodarowanie terenu

13 czerwca 2009, 01:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.Po dzisiejszym dniu jestem załamana.Wybudowaliśmy domek wymarzony ale nasza sąsiadka z którą już nikt właściwie w całej wsi nie rozmawia,ciągle uprzyksza nam życie.Wczoraj rozmawialiśmy że stawiamy sobie płot i nie wymagamy od niej żadnego wkładu finansowego a ona że możemy sobie postawić pół metra od granicy ,bo inacze będzie dalej nas nękać .Naprawdę uwieżcie jeszcze takiego człowieka nie spotkałam .Jesteśmy młodymi ludżmi ugodowymi z wszystkimi sąsiadami się spotykamy .Tak wogóle to jej żywopłot rośnie na naszej działce i kilka drzew.Pomocy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2010, 12:54

Szczerze nie przejmowałabym się sąsiadkom. Na waszym miejscu bez problemu postawiłabym płot. Jeśli postawicie go na części swojej granicy nie wkraczając na terytorium sąsiadki to nie powinna mieć ona pretensji, gdyż dysponujecie miejscem na własnej posesji.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2010, 17:17

Radzę postawić płot na swojej części i najlepiej solidny! Z takimi ludźmi nigdy nie wiadomo... Wiem co nieco z autopsji... Mam małą działkę rekreacyjną dość daleko od mojej miejscowości, więc bywam tam zazwyczaj raz lub dwa razy do roku.wzdłuż granicy z inną działką (ale na mojej części!) stoją dorodne piękne sosny. Dwa lata temu przyjeżdżam na wakacje, a sosny od strony sąsiada mają poobcinane wszystkie gałęzie!!! :x
Wystarczy sobie to wyobrazić - rząd okaleczonych drzew!
:cry:
Tak więc bywa z bezmyślnymi sąsiadami, radzę więc raz jeszcze odgrodzić się póki czas...
Pozdrawiam i życzę szczęścia...

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Trawnik zawsze modny Liczba postów: 88 Grupa: Zagospodaro... Akurat jeśli chodzi o nawozy do trawników to bardzo dobre są te od Florovit i znajdziesz je w sklepie Inco https://sklepinco.pl/marka/florovit/, jak na przykład...
  • Mini ogródek pod blokiem Liczba postów: 19 Grupa: Zagospodaro... Rozglądając się za wyborem solidnych mebli ogrodowych to na pewno warto rozejrzeć się w ofercie Di Volio u których możliwości zdecydowanie nie brakuje. Przykład...
  • Idzie wiosna Liczba postów: 47 Grupa: Zagospodaro... Na kolejną wiosnę planuję budowę placu zabawa w ogrodzie. Polecam przeczytać https://www.schronisko.edu.pl/jak-zamont owac-plac-zabaw-aby-byl-bezpieczny-i-zgo dny...
  • Mała altana czy duży parasol? Liczba postów: 83 Grupa: Zagospodaro... Szukasz praktycznego sposobu na rozbudowę swojej przestrzeni ogrodowej? Altana przy ścianie domu to strzał w dziesiątkę! Na stronie https://homms.pl/altana-przy...
  • Tani i dobry grill Liczba postów: 21 Grupa: Zagospodaro... Kilka osób tutaj pytało się o możliwość grilowania na balkonie. Widzę tutaj dwie opcje 1. Kupno grilla elektrycznego 2 Grill węglowy ale bezdymny - co jest moi...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 145

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >