Płyta elektryczna do zabudowy Amica PE0420 a płyta gazowa.

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

3 stycznia 2010, 13:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Chciał bym się dowiedzieć jak się podłącza taką płytę czy standardowo do gniazdka czy to wymaga siły?
I jak się sprawdza płyta elektryczna w stosunku do gazowej bo zależy mi na miejscu a do gazowej musiał bym jeszcze upchać gdzieś butle w kuchni która jest bardzo mała.
Piekarnik elektryczny można podłączyć do gniazdka czy musi być siła?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 stycznia 2010, 16:15

Płyta AMICA PE0420/PES36G jest płytą dwupalnikową o łącznej mocy 3,0kW ma na stałe podłączony przewód zasilający ze stykiem ochronnym i może być podłączona do gniazdka 230V 50Hz z bolcem ochronnym (czyli nie siła). Obwód zasilający gniazdo wtykowe powinien być zabezpieczony bezpiecznikiem 16 A.
Ale ponieważ jak rozumiem będzie do tego piekarnik elektryczny, który również posiada moc ok. 3,5kW do standardowego gniazdka 230V 50Hz z bolcem to każde z tych urządzeń powinno być na oddzielnym bezpieczniku 16A. Czyli podsumowując gniazdko do płyty powinno być na oddzielnej linii i gniazdko do piekarnika na oddzielnej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 stycznia 2010, 15:31

A jak się sprawdzają takie kuchenki? Trzeba mieć jakieś specjalne garnki czy tylko żeby miały jak najbardziej płaskie dno.
Dużo drożej się wychodzi na takiej kuchence?

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• wanna czy prysznic Liczba postów: 80 Grupa: Wykańczamy... Szukając pasującej baterii wannowej to sprawdź ofertę Sotbe https://sklep.sotbe.com/pl/c/BATERIE-WAN NOWE-Z-OBROTOWYM-PRZELACZNIKIEM/84, gdzie znajdziesz sporo w...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • Z czego parapety wewnętrzne? Liczba postów: 187 Grupa: Wykańczamy... Zakup parapetu wewnętrznego powinien być dobrze przemyślany, dlatego warto zwrócić się do renomowanego dostawcy. Pomyślcie sobie też, czy np. nie zamówić parape...
  • Malowanie dachu Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... If you're thinking about refreshing your roof, choosing the right roofing works, including painting and maintenance, can make a significant difference. Just lik...
  • jaka szafa? Liczba postów: 54 Grupa: Wykańczamy... Jeśli marzysz o idealnej organizacji przestrzeni w swoim domu, sprawdź ofertę szaf i garderób na wymiar wykonanych przez Megan Design https://megandesign.pl/rea...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 278

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >