Płytowy fundament grzewczy Legalett-twoja opinia

« Powrót do grupy: Robimy fundament

5 maja 2007, 22:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Płytowy fundament grzewczy Legalett-twoja opinia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 listopada 2007, 15:11

Opini to ja na razie nie mam żadnej bo jestem na etapie poznawania tematu :) A moje pytanie jest takie - jaki styropian powinno się używać pod taki fundament??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 listopada 2007, 01:49

Nie pamiętam jak to jest wg nowych nazw. Wg starych był to minimum FS20 . Może być też polistyren ekstradowany.
Grubość 16cm - 2x8 cm układane z przesunięciem.
więcej opinii można znaleźć tutaj :
http://forum.muratordom.pl/legalett-doswiaczenia-mieszkancow ,t32400.htm?sid=f1b8c2a8058d2b0911f1b6b5eec1b44c
:shock:
Mam nadzieję , że podając ten link nie złamałem zasad tego forum. :roll:

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2007, 19:26

:)
Witaj :)
No może troszeczke zlamałes, ale przymkniemy oko, bo informacje sa naprawde przydatne ;) Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2007, 21:28

No i o to chodzi ! :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2007, 15:35

Panie Piotr.nowy
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd! Gęstość czy raczej rodzaj styropianu pod płytę Legalett musi być określona dla danego budynku, tj. jego ciężaru. Z całą pewnością nie będzie to styropian o starej nazwie FS-20.

Co do pytania Dark, jak każda technologia, i ta ma swoje wady i zalety. Żeby mówić o konkretach, trzeba na bazie wybranego projektu domu, gdyż nie każdy się nadaje na Legalett i odwrotnie.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

31 grudnia 2007, 21:12

Napisałem MINIMUM F20. I dokładnie taki mam w projekcie legalett. Dom w technologii szkieletowej - lekki.
Co do tego , że całość musi być obliczona i zaprojektowana dle konkretnego projektu domu jest przecież całkowicie oczywista !
Jak również to , że przy jednych sprawdzi się lepiej a przy innych gorzej.
Pozdrawiam i szczęśliwegonowego roku !

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2008, 16:06

Panie Piotr.nowy
Teraz Pana odpowiedź nabiera konkretów, bo poprzednia była zwykłą demagogią. Wynikało z niej, że antidotum to styropian FS-20 grubości 16 cm.
Jeśli jest u Pana projekt, to wszystko OK. To rozwiązanie dotyczy wyłącznie Pana domu i Pana przypadku. Chociaż na Pana miejscu zamieniłbym styropian na FS-30 (obecnie EPS 200) lub zwiększyłbym grubość jego do min. 30 cm.
Poprzednio, podał Pan swoje rozwiązanie jako receptę na przypadek pytającego ONKI. A tak nie jest. Potrzebny jest projekt!

Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 25 Grupa: Robimy fund... Ja wyjeżdzam jako opiekun starszych osób do Niemiec, od jakiego czasu tylko z Davi Seniorenhilfe, ich oferty znajdziesz tutaj: https://www.facebook.com/dawid.pr...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 99 Grupa: Robimy fund... If the demands of online classes are overwhelming and time seems to slip away, consider the option: "take my online algebra class for me." The modern educationa...
  • Akcesoria spawalnicze Liczba postów: 5 Grupa: Robimy fund... Hej! Szukam sklepu online, gdzie mogę kupić wiertarki akumulatorowe https://wkretarka.com.pl/97-wiertarki-ak umulatorowe/. Potrzebuję narzędzia, które będzie wyd...
  • Piwnica przy istniejącym domu Liczba postów: 7 Grupa: Robimy fund... Często zdarza się tak, że niestety nie mamy możliwości posiadania piwnicy ani również żadnej komórki lokatorskiej. Właśnie dlatego ja chciałbym każdemu zaprosić...
  • wykop pod fundamenty Liczba postów: 86 Grupa: Robimy fund... Stoję przed pilnym wyzwaniem, muszę szybko wynająć koparki do przygotowania terenu pod budowę. Znalazłem firmę https://reminstal.eu która oferuje takie usługi,....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 463

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >