Podkład z pianki pod panele - pomocy :)

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

6 września 2008, 20:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich!
Mam pewne wątpliwości. Mianowicie mam zamiar układać panele na starym parkiecie drewnianym (koło 30 lat). Parkiet w paru miejscach skrzypi, ale powierzchnia jest równa. Z tego co czytałem foli izolacyjnej w tym przypadku nie należy stosować. Moje pierwsze pytanie to jakiej grubości musi być pianka? (3 mm jedna warstwa starczy?). Spadek od ściany do ściany na 4 metrach wynosi koło 1 cm. Czy tam gdzie jest niżej dać np 2 warstwy pianki? Kolejny problem to spora ilość mebli których nie ma gdzie wynieść :( Czy moge ułożyć pół podłogi i następnego dnia przenieść meble na ułożoną część? Czy nic wtedy nie rozsunie się? Bardzo proszę o odpowiedzi :)
Dzięki i pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 13:24

Wszystko o czym napisałeś jest dobrym pomysłem. W sumie nic bym nie zmieniła :) I tak jak piszesz to możesz ułożyć najpierw taką część paneli aby swobodnie przenieść tam meble. Pamiętaj jednak, że warto podkleić pod nie kawałek filcu by nie rysowały połogi :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 15:26

jak dasz pianke dwuwarstowo, to bedzie sie sporo uginac i moga panele trzeszczec w tym miejscu ... nie l;epiej dac liscie prasowane ...sa sztywniejsze, lepiej wygluszaja i cieplo trzymaja .... reszta ok ... poloz pol podlogi i przenies meble, tylko pamietaj zeby nie rozklinowywac podlogi przed ulozeniem do konca

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2014, 10:47

Ja mogę polecić takie podkłady pod panele http://podlogi24.net/podkady-pod-panele-monta z-bez-klejenia-na-podloza-z-ogrzewaniem-podlogowym-podklady- tlumiace-odglos-krokow-z-folia-o_c_515_1.html, które idealnie wygłuszają i niwelują wszelkiego rodzaju nierówności. Sprawdźcie.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2016, 13:56

Poczytaj więcej o piankach termoizolacyjnych, osiągniesz nimi efekt na jakim ci zależy. Jeśli mogę, to polecam rozejrzeć się w ofertach sklepów internetowych oferujących materiały do wykończenia zdjęć. Takie produkty jak pianki termoizolacyjne możesz tam znaleźć w atrakcyjnych cenach, do tego często jest dostępny konsultant online ktory pomoże ci dobrać odpowiednią.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2016, 10:47

3 mm może być za mało.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 kwietnia 2016, 10:26

3mm to może być faktycznie za mało, a czym to będziesz mocował? Znalazłem osttnio taki sklep internetowy http://www.piankisklep.pl/ i widzę że mają bardzo bogaty asortyment, tylko co najlepiej wybrać>?

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 390

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >