Witam wszystkich!
Mam pewne wątpliwości. Mianowicie mam zamiar układać
panele na starym parkiecie drewnianym (koło 30 lat).
Parkiet w paru miejscach skrzypi, ale powierzchnia jest
równa. Z tego co czytałem foli izolacyjnej w tym przypadku
nie należy stosować. Moje pierwsze pytanie to jakiej
grubości musi być pianka? (3 mm jedna warstwa starczy?).
Spadek od ściany do ściany na 4 metrach wynosi koło 1 cm.
Czy tam gdzie jest niżej dać np 2 warstwy pianki? Kolejny
problem to spora ilość mebli których nie ma gdzie
wynieść :( Czy moge ułożyć pół podłogi i następnego
dnia przenieść meble na ułożoną część? Czy nic wtedy
nie rozsunie się? Bardzo proszę o odpowiedzi :)
Dzięki i pozdrawiam
offline teide112 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
jak dasz pianke dwuwarstowo, to bedzie sie sporo uginac i moga panele trzeszczec w tym miejscu ... nie l;epiej dac liscie prasowane ...sa sztywniejsze, lepiej wygluszaja i cieplo trzymaja .... reszta ok ... poloz pol podlogi i przenies meble, tylko pamietaj zeby nie rozklinowywac podlogi przed ulozeniem do konca |
| |
Gość: werq praktykant |
Ja mogę polecić takie podkłady pod panele http://podlogi24.net/podkady-pod-panele-monta z-bez-klejenia-na-podloza-z-ogrzewaniem-podlogowym-podklady- tlumiace-odglos-krokow-z-folia-o_c_515_1.html, które idealnie wygłuszają i niwelują wszelkiego rodzaju nierówności. Sprawdźcie. |
| |
Gość: Gafdelds praktykant |
Poczytaj więcej o piankach termoizolacyjnych, osiągniesz nimi efekt na jakim ci zależy. Jeśli mogę, to polecam rozejrzeć się w ofertach sklepów internetowych oferujących materiały do wykończenia zdjęć. Takie produkty jak pianki termoizolacyjne możesz tam znaleźć w atrakcyjnych cenach, do tego często jest dostępny konsultant online ktory pomoże ci dobrać odpowiednią. |
| |
Reklamy Google | |
offline Winghouce majster
|
|
| |
Gość: ManiekK praktykant |
3mm to może być faktycznie za mało, a czym to będziesz mocował? Znalazłem osttnio taki sklep internetowy http://www.piankisklep.pl/ i widzę że mają bardzo bogaty asortyment, tylko co najlepiej wybrać>? |
|