Zależy mi na ładnej i trwałej podłodze, salon ma 28 m2 i z wyliczeń moich funduszy, właśnie 130zł za m to maksymalna kwota jaką mogę zapłacić. Czy lepiej zainwestować w jedne z tańszych desek drewnianych czy dobre już porządne panele? a może jeszcze coś innego, będę wdzięczna za konkretne propozycje.
offline jutka kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline taranka doświadczony
|
Wydaje mi się, ze za takie pieniądze nie kupisz dobrego
drewna, więc chyba lepiej zainwestować w porządne panele.
To już będą takie naprawdę z górnej półki, więc i
jakościowo najlepsze. |
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
|
| |
offline margolka praktykant
|
Lepiej zainwestuj w coś porządnego, bo w przyszłości wszytko się zwróci. Lepsza podłoga posłuży dłużej i nie będziesz musiała znowu za dwa lata wszytkiego wymieniać i znowu pieniądzy wydawać. My tak z mężem wtopiliśmy za pierwszym razem jak remontowaliśmy dom i właśnie niestety po niecałych 2 latach podłoga się okropnie zniszczyła i konieczna była wymiana. |
| |
Gość: BartekB praktykant |
justyna85 ma rację, bamusowe deski są naprawdę wytrzymałe, tylko nie wiem w jakiej cenie są, ja mam u siebie dobre panele i jestem z nich bardzo zadowolony, nie skrzypią, nie rysują się, tylko jak coś ciężkiego na nie spadnie z ostrymi krawędziami to nawet to widać ;/ wydaje mi się że na babmusie nie byłoby takiego śladu. |
| |
Reklamy Google | |
offline zlotaraczka59 praktykant
|
jako osoba z branzy budowlanej, doradze Ci szczerze i powiem, ze powinnam rozejrzec sie za podlogami drewnianymi. zaplacisz te 30 zl wiecej na metrze, ale zaoszczedzisz w przyszlosci. Tak samo radzilem mojemu szwagrowi pare lat temu, ale on nie- polecial po najtanszje linii oporu i kupil panele podlogowe za 80 zł, a teraz czeka go remont, bo panele sa wyszczerbione, jak cos upadlo, to zostawialo na nich wgniecenia itd. Dlatego wydaj teraz wiecej kasy na podlogi drewniane, a zmiana podlog w najblizszym czzasie nie bedzie miala miejsca. |
| |
offline Neonowy majster
|
Ja mam podłogę drewnianą już od 6 lat ta samą i nic się z nią nie dzieje, odpowiednio pielęgnujemy wraz z żonką i jest dobrze :) Pięknie wygląda, niesamowicie praktyczna, także polecam i tak jak już powiedział przedmówca warto poczekać może dłużej odłożyć jeszcze trochę kaski dołożyć i kupić drewnianą |
| |
offline zlotaraczka59 praktykant
|
|
| |
offline taranka doświadczony
|
Neonowy, a macie dzieci;)? Jak dbacie o podłogę, czym
czyścicie, pastujecie? Nie rysuje sie, i jak z wilgocią,
nie chłonie? |
| |
offline jutka kierownik