Podłoga do pokoju dziecka

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

7 sierpnia 2017, 11:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja bym polecał deskę drewnianą - dobrze się prezentuje, a odpowiednio dobrze dobrana służy przez bardzo wiele lat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 sierpnia 2017, 15:18

Do pokoju dziecka na pewno panele - dziecko podczas zabawy może porysować podłogę przez przypadek, więc parkiet nie będzie zbyt praktyczny. Z kolei płytki są zbyt zimne, a małe dzieci są jeszcze na etapie raczkowania, więc im będzie znacznie chłodniej niż nam. A na panele dać wykładzinę, ewentualnie dywan z krótkim włosiem, by łatwiej go było czyścić. Jestem pewien, że teraz da się kupić dywany i wykładziny hipoalergiczne, więc nie trzeba się martwić o pojawienie się podrażnień u malucha.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 sierpnia 2017, 11:52

Podobnie jak wyżej - doradziłbym panele a na to wykładzine. Nie ma co ryzykować drogiej podłogi, którą dziecko może łatwo porysować.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 września 2017, 00:49

ostanio podczas remontu sąsiedzi dali ekstra wykładzinę i wygląda naprawdę super

Zgłoś | Cytuj | Link

7 października 2017, 14:16

W przypadku pokoju dziecięcego postawiłbym na tanie rozwiązanie gdyż wiadomo dzieci mają skłonności destrukcyjne - ja zainwestowałbym w panele zwykłe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 października 2017, 13:56

Pamiętajcie, że pokój dziecka powinien być przede wszystkim kolorowy, przytulny i bezpieczny. W ten sposób będziecie w stanie odpowiednio zadbać o rozwój malucha. Więcej na ten temat znajdziecie w http://www.olomanolo.pl/category/parenting/. Warto zapoznać się z takimi informacjami, bo one mogą sprawić, że wychowanie dziecka przebiegnie Wam o wiele bezpieczniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2017, 09:56

Fajny wzór paneli w jasnej kolorystyce na pewno będzie dobrym rozwiązaniem, natomiast pamiętajmy że dziecko lubi się bawić na podłodze więc proponuje rozłożyć tam jednak mimo wszystko dywanik z grubszym włosiem aby było przytulniej.

www.eMojePodlogi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2017, 09:08

Myślę, że drewniana będzie duzo solidniejsza i zdrowsza, niż panele

check my reference

Zgłoś | Cytuj | Link

17 stycznia 2018, 13:47

Wszystko zależy od tego, ile dziecko ma lat. Tutaj znalazłam ciekawy artykuł o podłodze do pokoju ucznia - https://dlh.pl/blog/podloga-drewniana może kogoś zainspiruje :)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2018, 09:37

A jakie lakiery do parkietu polecacie do pokoju dziecięcego? Są jakieś ekologiczne, bezzapachowe, prawda?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 417

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >