Zdecydowanie podłoga drewniana. To klasa sama w sobie :) Drewno jest solidne, trwałe, a przy tym eleganckie. I fakt, inwestycja jest większa niż w przypadku np. paneli, ale i efekt jest inny :) Pamiętajcie tylko, aby montaż podłogi zlecić profesjonalistom, podobnie jak jej impregnację. Ja osobiście polecam Klinikę Parkietu, u nas robili wszystkie podłogi :)
Stron: 19 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸
Gość: kaśka1972 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Mysza doświadczony
|
Panele są chwilowym, prowizorycznym rozwiązaniem, podczas gdy parkiet to podłoga na długie lata. Zgadzam się z Wami co do wyboru dębu na materiał na podłogę, ale uważam, że nieco lepszy, a cały czas niedoceniany jest buk. Nieco twardszy i bardziej gęsty od dębu na pewno sprawdzi się wzorowo. Bardzo dobre podłogi ma w swojej ofercie drexpol.com.pl, zwłaszcza w kwestii podłóg warstwowych. Mają też świetne preparaty do renowacji i konserwacji drewnianych parkietów. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: aśka39 praktykant |
Zgadzam się, lepiej od razu zainwestować w porządne drewniane podłogi i dobrej jakości lakiery do drewna. Tak, aby podłogi były nie tylko piękne, ale i dobrze zabezpieczone :) |
| |
Gość: monroe33 praktykant |
Zgadzam się, parkiet to klasyka :) Ja lubię zarówno dębowy, jak i bukowy. W domu mamy dębowy i nie żałuję tej decyzji. Często też się spotyka podłogi mieszane, ale chyba tylko niektóre gatunki nadają się do łączenia. Aaa no i nie zapominajmy, że każde drewno trzeba odpowiednio zaimpregnować. Nam Klinika Parkietu zarekomendowała lakier adekwatny do naszych potrzeb. |
| |
offline eMojePodlogi.pl majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: tadek34 praktykant |
Również uważam, że drewniane podłogi to klasa sama w sobie. Wybór takich podłóg, jaki jest na rynku, a także chemii różnego rodzaju służącej do impregnacji - lakieru, oleje itp. - daje możliwość montażu podłogi w takim wydaniu, jakie najbardziej lubimy :) My zdecydowaliśmy się np. na olejowanie podłogi, w wyborze pomogli nam wykonawcy - panowie z Kliniki Parkietu, którzy odpowiadali za montaż i olejowanie. Podłoga prezentuje się naprawdę super :) |
| |
Gość: JacekTorun praktykant |
Według mnie drewniane podłogi to klasyka i czy się komuś to podoba czy nie - zawsze będą w cenie. Poza tym pasują do wielu wnętrz. U mnie w rodzinie to chyba każdy ma drewno w domu an podłodze :) Nie wiem, od czego to zależy, ale nam sie bardzo podoba. Nawet moja siostra i jej przyjaciółka kupując swoje nowe mieszkania od dewelopera Warszawa postawiły na drewniane podłogi. Tylko fakt, ze trzeba umieć zadbac o tego typu parkiet. Dobre lakierowanie i impregnacja to podstawa. Ale z takimi pytaniami trzeba juz wybrac się do jakiegos specjalisty :) |
| |
offline drewbud fachowiec
|
Dokładnie, podłogi drewniane to najlepsze rozwiązanie,
trwałe i piękne |
| |
Gość: Kassjok praktykant |
Deski warstwowe są jak najbardziej okej, bardzo ładnie się prezentują, do tego pasują do innych materiałów wykończeniowych i to jest super rozwiązanie. Polecam wizytę w bardzo dobrym salonie z podłogami (i nie tylko) w Brwinowie – Dom Drewna. Duży wybór, rozsądne ceny, bardzo dobre i terminowe ekipy montażowe. |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
|
Stron: 19 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸