Witam ja was. Jestem drobnym majsterkowiczem który pierwszy raz zawitał na tym forum:-) całkiem tu u was miło:-) a teraz przejdźmy do konkretów. Mam parkiet drewniany wykonany z klepek dębowych. Chciałbym wykonać jego cyklinowanie. Moglibyście mi poradzić jak to wykonać i czym? Jakim sprzętem i jakimi materiałami?
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Jan Fachowy fachowiec
|
Witam, |
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
zgadzam się z przedmówcą też bym sam tego nie robił
chociaż mój sąsiad pożyczył od kogoś cyklinarkę i
dał radę potem lakierujesz czym takm sobie wymyślisz i
masz nową podłoę. Ewentualnie szlifowanie to zrobisz sam
bez stresu paier ścierny wiertara trochę dokładności i
jedziesz. |
| |
Gość: Puszkin praktykant |
Jak cyklinowanie to tylko z fachowcami znającymi sie na rzeczy. Prawda jest taka, że jesli sie na tym nie znasz to mozesz sobie zaszkodzić. Ja tez szukałem informaci na temat cyklinowanie i odpusciłem. Wynająłem http://cyklinowanie.waw.pl/ i na ich głowie był wygląd mojej podłogi. Efekt był bardzo zadowalający. |
| |
Gość: Zdzichtex praktykant |
No właśnie, dlatego ja polecam takie zadania zawsze specjalistom. Jeśli chodzi o cyklinowanie parkietów to wiem, że zajmuje się tym firma FHU BOGMAZ z Krakowa i robią to całkiem dobrze, ceny mają podobno też przystępne. Więc nie ma najmniejszego sensu, męczyć się z tym. Ja osobiście wolę zostawić to specjaliście. Szkoda nerwów ;) |
| |
Reklamy Google | |
offline Ryszard121 praktykant
|
|
| |
Gość: dorotka praktykant |
Ano dokładnie - fachowiec z pewnością będzie najlepszym rozwiązaniem. Ja osobiście polecam tę firmę |
| |
offline mogilany fachowiec
|
Polecam firmę usług remontowych Pana Grzegorza Gradzińskiego. Zrobił u mnie cyklinowanie i wszystko wyszło ok . tu |
| |
Gość: Antoś praktykant |
Jeśli chodzi o cyklinowanie to korzystnie wychodzi u Drewnotech - zobacz |
| |
Gość: Dudusiek praktykant |
W Warszawie świetną firmą od cyklinowania jest link |
|