Pojawiające się kable na ścianach

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

24 lutego 2007, 16:04

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, przeszło rok temu wprowadziłem się do nowego domku jednorodzinnego i zauważyłem, że w miejscach w których idą kable od instalacji elektrycznej w ścianie, pojawiają się na ścianach takie ciemniejsze miejsca, tak jakby w tych miejscach ściana była mokra, czy coś takiego? Co to może byc? Bardzo proszę o odpowiedź.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lutego 2007, 20:59

Witam
Na odległość trudno coś wywnioskować jednoznacznie. Przyczyn może być kilka. Jedną z nich to miejsca przykrycia przewodów gipsem, a na nim zbyt cienka warstwa tynku. Przewody jako takie nie mają żadnych możliwości wytwarzać czynników powodujących przebarwianie tynku. Dobry fachowiec murarz powinien sprawę na miejscu zbadać i dać konkretną odpowiedź.
Pozdrawiam
Jerzy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lutego 2007, 01:49

Nie wszędzie tak jest, ale w wielu miejscach to się pojawia. Spróbowałem to zamalowac, lecz niestety nie da się, gdy farba wysycha, ciemne miejsca pojawiają się na nowo. Czy coś można na to teraz poradzic? Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2007, 21:46

To może być wypacanie plastyfikatora - ftalanu dwuoktylu. Proponuję użycie tzw. farb izolujących - pomalować miejscowo + 30 cm od uszkoszenia, potem po całości zwykłą farbą emulsyjną.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 410

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >