Wymyśliłam sobie, żeby w domu a centralnie w salonie (55m2) zrobić pokój, taką bibliotekę, relaks i te sprawy....ale.... nie taki zwykły. Otóż ściany miały by być ze szkła, coś takiego jak w biurowcach i do tego fajne rolety jak bym się chciała odłączyć. Czy to dobry pomysł? Czy to w ogóle jest do zrealizowania?
offline guarana majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline GoldenZone majster
|
|
| |
offline newdesign ekspert
|
Taki pokój to fajny pomysł tylko jego realizację trzeba przeprowadzić "z głową". Jeżeli salon jest 'w kwadracie' dobrze jest szklany pokój umieścić w jego rogu, natomiast jeśli jest to prostokąt na jego 'końcu'. Jeśli chce Pani utrzymać w nim atmosferę prywatności dobrym pomysłem będzie ustawienie na szklanych ścianach regałów z książkami, ale książki muszą być poukładane na półkach w niebanalny, fantazyjny sposób. Kolejnym sposobem na zachowanie prywatności jest naklejenie na szkło fototapety z imitacją takich regałów. Jest dużo sposobów na fajną aranżację takiego wnętrza jednak trudno mi w kilku zdaniach o tym opowiedzieć. Najlepiej w takiej sytuacji skorzystać z usług projektanta wnętrz. |
Ten post był edytowany przez newdesign dnia: 1 września 2011, 12:42 | |
| |
offline Luiza123 majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tośka999 doświadczony
|
Projekty wnętrz, gdzie ściany zostały zastąpione ścianką ze szkła, są na prawdę przepiękne, ale nurtuje mnie pytanie, czy jeśli ktoś posiada dzieci, to czy takie rozwiązanie jest odpowiednie??? |
| |
offline Poziomka inżynier
|
|
| |
offline gosiab kierownik
|
|
| |
offline guarana majster
|
Nie rozchodzi mi się o pokój sypialniany heheh, chciałam po prostu taki kącik dla siebie dla relaksu i wyciszenia, a takie szklane pomieszczenie działa na wyobraźnie i w sumie pomyślałam żeby postawić sobie tak fotel bujany regał z książkami i duuuużo roślin niczym taki mały ogród botaniczny |
| |
offline emax kierownik
|
|
|