Pokrycie dachu

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 54 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

22 maja 2014, 13:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli chodzi o materiały to kupiłem je tu http://www.zajkowska.com.pl/ i nie mam żadnych zastrzeżeń, ceny mają w porządku dach też dobrej jakości. Moim zdaniem warto.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 maja 2014, 23:59

Może ktoś polecić gdzie najlepiej przejrzeć asortyment Braasa?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 maja 2014, 14:00

ja bym udał sie do dystrybutora braas, na stronie na pewno znajdziesz adresy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2014, 18:46

w wiekszosci skladow budowlanych sa dostepne materialy braas, zobacz w sieci asortyment. a Jaka dachowka Cie interesuje?

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2014, 08:13

ja dach robiłem wykorzystując blachy z http://www.constans2.pl/ i bardzo dobrze mi wyszedł dach, więc myślę, że warto sprawdzić ofertę tej firmy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 maja 2014, 21:06

blachy to juz dawno wyszły z powszechnego uzytku jako pokrycie na prywatny dach. Dachówka przede wszystki ceramiczna, a tak jak przedmówcy pisali braas to dobry wybór, a model to juz kwestia gustu i dopasowania do projektu :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 maja 2014, 22:46

Użytkownik buchu napisał: w wiekszosci skladow budowlanych sa dostepne materialy
braas, zobacz w sieci asortyment. a Jaka dachowka Cie
interesuje?

Buchu - uczę się. Jaka jest różnica między betonową a ceramiczną dachóką? Chodzi mi o protegona. Czytam tu i ówdzie i jest wspomniane że jest różnica. Pomożesz?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2014, 01:10

Halo? Pomoże ktoś? Już się wywiedziałem, że protegon jest cementową dachówką i podobno daje radę. Ktoś mi wyjaśni różnicę?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2014, 22:03

dachówka betonowa jest wypalana w kolorze szarym a potem jest powlekana kolorem, natomaist dachówka ceramiczna jest wypalana w docelowym kolorze :) protegon o tyle góruje ze ma powłoke która odbija promienie co przyczynia sie do dłużeszgo zywotu kolory na dachówce :)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2014, 23:34

Hurra! Dzięki za odpowiedź. :)

A ten filtr nie dotyczył w przypadku protegona utrzymywania temperatury na poddaszu?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 54 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 358

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >