Stron: 54 ▾ ◂◂ ◂ 29 30 31 32 33 ▸ ▸▸
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: boliwia89 praktykant |
jak trzyma się gont, niestety nie orientuje się tak dobrze, ale w temacie, jakim są dachówki ceramiczne sporo można dowiedzieć się w hurtowniach pokryć dachowych, które cieszą się dobrą opinią i mają kompetentnych konsultantów, jak np http://www.dachlux.pl/oferta/pokrycia_dachowe /dachowki_ceramiczne/creaton/ - u nas sa na dachu własnie dachówki ceramiczne, bez problemu sie trzymają. |
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
|
|
| |
offline Porek456 fachowiec
|
Gont to mozna powiedziec, że czesto jest to produkt przejściowy. Bo i tak wcześniej czy później będzie trzeba wymienić go na dachówkę. A sporo pieniędzy można wywalić w błoto. Dlatego nie ma co zwlekać, a od razu stawiać na dobrych producentów dachówek ceramicznych i betonowych jakim na pewno jest wspomniany Braas |
| |
Reklamy Google | |
|
No tak, ale jako produkt przejściowy też będzie swoje kosztował, więc kupowanie go żeby później wymienić go na np. coś z braasa to dla mnie bezsens. Lepiej od razu kupić to co mamy zamierzone, a nie bawić się w półśrodki. No chyba, że aktualnie budżet nie pozwala, to wtedy co innego. |
| |
Gość: doriyus praktykant |
najlepiej od razu jakąś porządne dachówkę wybrać, nie ma co inwestować w jakieś tymczasowe rozwiązania, ja lubię dachówki Creaton, zakupiłem je u http://www.luskar.pl/ w Krakowie |
| |
|
O, ciekawe, a prowadzą oni może sprzedaż online wraz z wysyłką i jeśli tak, to może kojarzysz ile sobie liczą za wysyłkę?? Tak samo jestem ciekaw czy braas coś takiego ma, bo nie ukrywam to pewnie byłoby bardzo dużym ułatwieniem, ale pewnie pozostaje sieć dystrybutorów i w takim systemie to robią. |
| |
Gość: dzinni praktykant |
Dachówka będzie na pewno lepsza niż gont. Co do konkretnego rozwiązania, to raczej wybiera się wizualnie, bo produkty są do siebie bardzo podobne technologicznie... Warto też podpytać swojego wykonawcę co poleca, ale nie ma co się tym w 100% sugerować, bo nie wiadomo czy nie mają jakiejś prowizji od konkretnego producenta :D Ja wybrałem dachówkę Orea 9, bo to jedyna płaska dachówka, która mi odpowiadała wizualnie (oglądałem gotowe dachy z różnych dachówek płaskich i inne dachówki po prostu wychodziły krzywo). |
| |
|
|
|
Stron: 54 ▾ ◂◂ ◂ 29 30 31 32 33 ▸ ▸▸