Stron: 54 ▾ ◂◂ ◂ 24 25 26 27 28 ▸ ▸▸
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Dachówki betonowe składają się w głównej mierze z naturalnych, rodzimych i szeroko występujących surowców, któych raczej nie zabraknie. Takich jak: piasek, cement, woda i pigmenty tlenku żelaza, więc to prawda, że materiały odgrywają dużą rolę w tym, że są one bardziej ekologiczne :) |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Juras praktykant |
Polecacie się znaczy tą dachówkę? Bo ja szykuję się do wymiany dachu i szukam dobrych materiałów. Ekipę dekarską z prawdziwego zdarzenia już mam (http://www.abud-dach.eu/), a potrzebuję jeszcze wiedzieć, co dobrego jakościowo można położyć na taki dach, zeby długo posłużył. |
| |
|
Jeżeli chcesz aby coś poleżało długo i wyglądało estetycznie to postaw na dachówkę ceramiczną bądź betonową. Według mnie nie opłaca się wybierać blachodachówki, która nie wiadomo jak się zachowa przy korodowaniu, bo są takie przypadki, że jeszcze przed 10 rokiem użytkowania zaczynają się z nią dziać nie dobre rzeczy. Dachówka betonowa jest w bardzo porównywalnych cenach do niej, a i tak lepiej jest wydać trochę więcej, ale za to o wiele wiele dłużej cieszyć się porządną dachówką, która ma długą gwarancje :) |
| |
|
Gwarancja bywa zwodnicza, bo na blachę też gdzieś
widziałem 30 lat. Ludzie pisali, że nie da się firmie nic
udowodnić i kończy się tym, że gwarancja jest, ale tylko
na papierze. J |
| |
|
Właśnie :) jeżeli chodzi o innowacyjne technologie w dachówkach to właśnie Tegalit Protegon według mnie stoi na szycie. Zawarte są w niej pigmenty odbijające promienie słoneczne nawet o 300% lepiej, dzieki czemu na jej wewnetrznej powierzchni temperatura jest aż o 10oC, więc na upalne lato jest jak zbawienie :) |
| |
|
|
|
Stron: 54 ▾ ◂◂ ◂ 24 25 26 27 28 ▸ ▸▸