Pomalowanie drewnianej balustrady

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

8 maja 2017, 15:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Nasze schody drewniane mają już swoje lata - a w najgorszym stanie są balustrady, pewnie dlatego, że na samych schodach mieliśmy wykładzinę. Czym je pomalować, żeby jeszcze sensownie wyglądały? I czy musimy wtedy malować całe schody?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2017, 15:01

Witaj.

Najlepiej zlecić renowację schodów profesjonalnej firmie, która zdemontuje balustradę, wyszlifuje ją i zabezpieczy odpowiedni lakierem.
Jeżeli podoba się Państwu styl glamour lub skandynawski i pasuje do wystroju pomieszczenia, to balustrady można pomalować na biało a stopnie schodów, które nie są zniszczone pozostawić wykończone lakierem (ewentualnie podstopnie można również pomalować na biało).

https://www.google.pl/search?q=schody+w+stylu+prowansalskim& tbm=isch&imgil=EMWcdWaur-xE8M%253A%253BMKMvyunAM6HECM%253Bht tp%25253A%25252F%25252Fpanidyrektor.pl%25252Fdomy-w-stylu-ep -2-dom-w-stylu-prowansalskim%25252F&source=iu&pf=m&fir=EMWcd Waur-xE8M%253A%252CMKMvyunAM6HECM%252C_&usg=__GRtbJyuPJZiCdg qJzI0_Dq2dimw%3D&biw=1518&bih=717&ved=0ahUKEwivrve994XUAhXM0 RoKHUDnA9UQyjcIMQ&ei=5h8kWa-jCsyja8DOj6gN#tbm=isch&q=schody+ w+stylu+glamour&imgrc=6eZEV2ewjVJGUM:&spf=1495539689201

Pozdrawiam serdecznie,
Ekspert Bondex

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 maja 2017, 10:49

Albo jak to drewno to jakąś bejcą pomaluj ? ja tak podłoge ładnie sobie odświeżylem i do teraz fajnie wygląda.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2017, 13:02

Tak czy inaczej wypadałoby najpierw pozbyć się warstwy lakieru, którą to już pokryta jest balustrada.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2017, 14:23

Dokładnie tak, najpierw trzeba się pozbyć tej warstwy lakieru. A co do samego malowania jeżeli nie za bardzo wiecie jak się do tego zabrać to zgadzam się z postem wyżej żeby zlecić to jakiejś profesjonalnej firmie.

www.ModneSchody.com

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 listopada 2018, 12:26

W sumie racja, profesjonaliści zawsze będą w stanie pomóc. :)

Silver Service

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2018, 12:22

Ja też bym postawił na specjalistów, głównie dlatego, że zrobią to znacznie szybciej niż my. Ale ja do odświeżania powierzchni balustrad nie wybierałbym koloru białego - użyłem go do odrestaurowania regału w pokoju i efekt jest taki, że po pewnym czasie w niektórych miejscach kolor zżółkł, pomimo dobrego preparatu kryjącego, więc zakładam, że ja popełniłem jakieś błędy przy nakładaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2019, 11:48

Biały też mi się nie podoba. ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2019, 10:24

Pytanie czy warto an siłę malować drewnianą balustradę? Bo moim zdaniem najlepiej będzie jeżeli zostawimy ją w naturalnym kolorze tylko zaimpregnujemy dobrymi środkami, to w zupełności wystarczy.

MBM.org.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2019, 22:17

Szanowni Państwo,
Jeżeli zależy nam na zachowaniu naturalnego wyglądu drewna, a tym samym podkreśleniu jego walorów estetycznych to najlepszym rozwiązaniem będzie przeszlifowanie powierzchni, jej odtłuszczenie oraz odpylenie, a na końcu zastosowanie Lakierobejcy Dekoracyjno-Ochronnej Super Wydajnej VIDARON. Charakteryzuje się ona ograniczonym kapaniem, pryskaniem i spływaniem z powierzchni pionowych. Na-daje drewnu trwały, atrakcyjny kolor oraz wygląd. Tworzy na powierzchni transparentne, elastyczne po-włoki o satynowym połysku.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• panele na schody Liczba postów: 19 Grupa: Schody i ba... panele z kapinosami z litego drewna. Ciekawe jak jest róznica w cenie pomiędzy tym rozwiązaniem a całym trepem z litego drewna. Czy w ogóle opłaca się takie kom...
  • Nowoczesne meble na wymiar Liczba postów: 5 Grupa: Schody i ba... Ja mam bardzo ładne meble. Z tych mebli jestem zadowolony. ____________________________ ________________ nowe mieszkania lublin
  • HOLOWANIE Liczba postów: 7 Grupa: Schody i ba... Interesuje mnie holowanie samochodu z Austrii do Polski. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? W Internecie znalazłam firmę P.P.H.U. Baścik. Czy kt...
  • guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 6 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 73 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19486 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 632

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >