Szukam osób ze Szczecina lub okolic, które mają u siebie w domu pompę ciepła a konkretnie instalację woda-powietrze? Chciałbym w miarę możliwości podjechać, zobaczyć jak to działa, porozmawiać, zaczerpnąć opinii itd. Bardzo będę wdzięczny za możliwość skonsultowania sprawy.
offline adamnowak doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline adrian.matecki doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
[quote=adrian.matecki]Chyba chodzi ci o pompę powietrze
woda? Pytaj tu postaram |
| |
|
Panie Adamie, rury instalacji poziomej są położone dosyć głęboko, w związku z tym nie za bardzo wiem w jaki sposób mogły by zaszkodzić w zagospodarowaniu powierzchni działki, no chyba że będzie Pan basen kopał, albo duże drzewa sadził. Jeśli chodzi o oglądanie instalacji, mogę dać ci namiary na znajomego fachowca - montera PC, on da ci namiary na swoich poprzednich klientów i będziesz mógł z nimi porozmawiać i poznac ich opinie o wykonawcy i działaniu pompy. |
| |
|
[quote=adrian.matecki] |
Ten post był edytowany przez adamnowak dnia: 11 kwietnia 2013, 12:43 | |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline kasiakowa06 fachowiec
|
Planujecie założenie pompy ciepła? |
| |
offline jamajka fachowiec
|
Myślę, że raczej samo korzystanie z pomp ciepła jest czymś niezwykle ważnym i dobrze jest także wiedzieć coś więcej na temat tego co to jest pompa ciepła split. Myślę, że niezwykle dobrze o tym napisano w https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/blog/co -to-jest-pompa-ciepla-split/ i faktycznie taka wiedza może być przecież niezwykle istotna. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
No to w takim razie jeżeli przyszedł moment na wybór odpowiednio źródła ciepła w swoim domu to mogę zdecydowanie polecić Wam jeden z najlepszych artykułów w tej tematyce, a mianowicie https://sobir.pl/powietrzna-pompa-ciepla-do-o grzewania-domu-i-wody/ z którego dowiedziecie się więcej na temat wersji pomp ciepał do ogrzewania domu oraz wody użytkowej. Na pewno mieć to na uwadze i co najważniejsze skutecznie dopasować ją pod konkretne potrzeby. Pozdrawiam serdecznie! |
| |
offline santa23 praktykant
|
|
|