Ostatnio jestem namawiany żeby do budowy domu użyć
Poroterm zamiast betonu komorkowego.
Czy ktos ma doswiadczenia z tym materialem? Prosze o opinie.
Podobno do betonu komorkowego dodaje się rozne dodatki
smieciowe, ktore podobno potem emituja szkodliwe substancje.
Co o tym sadzicie?
Gość: Fikus praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Wrocek praktykant |
Jak nie masz ograniczen finansowych- warto wybrac Porotherm. Nie ma się co oszukiwać -ściana jest mocniejsza. Co do promieniotwórczości to betony komórkowe sa badane i musza ścisle przestrzegac dopuszczalnych norm, natomiast glina należy do najbardziej promieniotwórczych materiałów występujących w przyrodzie (i uzywanych w budownictwie) więc tym chyba nie ma się co przejmować. Pozdrawiam |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Amanda praktykant |
My budując zastosowaliśmy zwykły beton komórkowsy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Krąża o nim rózne opinie, ale to produkt sprawdzony i niezawodny, jeśli jest oczywiscie wykonany przez znaną firmę :) Moi znajomi wybudowali dom z betonu juz 7 lat temu i zdrowo sobie żyją :) Nie świecą jeszcze na zielono w nocy :wink: |
| |
Gość praktykant |
Przypadkiem wszedłem :D , tak przy kawie :wink: |
| |
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Gość praktykant |
Widziałem wyniki z badań promieniotwórczości materiałów budowlanych na ściany - beton komórkowy biały (oparty na piasku kwarcowym) ma najniższe współczynniki. Poza tym to najcieplejszy materiał i jest stosowany od początku XIX wieku. Polecam beton komórkowy H+H o dokładności TLMB. |
| |
Gość: krys praktykant |
|
| |
offline Radex moderator
|
|
| |
Gość: ??? praktykant |
z tą promieniotwórczością to ktoś ludziskom dobrze w głowach namięszał... wszystkie materiały nas otaczające promieniują i to materiały występujące w naturze jak i sztucznie wytworzone przez człowieka ważne aby promieniowanie nie przekraczało naturalnych granic... a tak na marginesie i odchodząc od tematu promienie słoneczne też mogą szkodzić a wiele ludzi lubi sie prażyć na plaży... więc pytanie co jest dla nas bardziej niebezpieczne promieniowanie ceramiki w naszych ścianach czy promienie słoneczne bijące w nasze ciało gdy na plaży plackiem leżymy |
| |
offline wojciech80 praktykant
|
|
|