a masz pomysł gdzie oddać tą starą pralkę po zakupie nowej? ja z tą kwestią mam największy problem i zbieram informację, gdzie się z takim sprzętem zgłosić… słyszałem jedynie o www.agorecykling.pl ale nie wiem jakie są formalności...
Gość: karollo praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: jaskierka praktykant |
by wybrać dobrą pralkę do małej łazienki można trochę poczytać: http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-pr alke-do-malej-lazienki/658/ |
| |
Reklamy Google | |
offline Wordil20 praktykant
|
|
| |
offline master doświadczony
|
Takich mało znanych marek to ja bym nie brał pod uwagę. Wiadomo że ile producentów agd tyle opinii a w sumie tych opinii więcej bo są i pozytywne i negatywne. Jeśli chodzi o małe łazienki to wiadomo że ciężko jeszcze tam wepchnąć pralkę. Electrolux ma specjalną linię Compact Collection własnie z pralkami i suszarkami do małych pomieszczeń. Myślę że można by się tym zainteresować jak ktoś musi wkomponować te urządzenia do łazienki. |
| |
offline Kortez praktykant
|
Warto wybrać producenta, który specjalizuje się w pralkach. pralki beko, bosh są dobre, ale nienajtańsze. Ja się zdecydowałem na eco bubble samsunga chyba najprostszą wersję z 7 kg wsadem 2 lata temu za około 1200-1300 zł, ale to generalnie podpucha, bo już nie wypiore kołdry, dużego koca bo są za duże. Mam pranie kurtek i to jest w miare ok. Natomiast to całe pranie eko koszmarnie niszczy ubrania. Dla jasności pralka się nie psuje póki co, a ostatnio zajrzałem we wszystkie filtry. |
| |
Reklamy Google | |
offline januszko fachowiec
|
Skorzystaj jeszcze z takich stron jak ta https://www.restartagd.pl/miasto/naprawa-agd- lodz, bo to bardzo pomaga przy wyborze odpowiedniego sprzętu. U nich można zobaczyć co się często psuje, ile kosztuje naprawa i tak dalej. Dzięki temu kupisz sprzęt, który bardzo rzadko trzeba naprawiać, a same części nie wychodzą drogo. |
| |
offline majkale fachowiec
|
My natomiast postawiliśmy na tę pralkę: |
| |
offline angiiee doświadczony
|
Na internecie jest dużo poradników jaka pralkę wybrać. Na pewno wybierz pod swoją rodzinę wielkość załadunku pralki, klasę energetyczną (A++ lub A+++), zużycie wody. Ale też bardziej praktyczne rzeczy, np. liczbę i różnorodność programów prania. Jeżeli masz alergika w domu to warto wybrać pralkę z odpowiednim programem. Teraz jest taka róznorodność pralek, że warto skorzystać z porównywarek cen i zamówić przez neta. Tym bardziej, że odpada wtedy problem i dodatkowy koszt transportu. |
| |
offline Wacor doświadczony
|
|
| |
offline karolina_61866 inżynier
|
|
Ten post był edytowany przez karolina_61866 dnia: 3 listopada 2016, 18:42 | |
|