Pralka elektrolux

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

6 grudnia 2013, 11:08

Zgadzam sie: good 0 bad

2 i pół roku temu kupiłem chłodziarkę i pralkę firmy Elecreolux no i właśnie umiera pralka. Chłodziarka ma 5 lat gwarancji wiec wydaje mi się że jeszcze pochodzi. Awaria to zacinający się programator, który nie kończy prania i drzwiczki są zatrzaśnięte. Nowy programator kosztuje 600zł i montaż do tego. Pralka kosztowała niewiele bo 900zł. Wydaje mi się, że nie opłaca się jej naprawiać, bo dorzucę jeszcze 200 zł i mogę mieć znowu nową. Ale mam podejrzenie czy to nie jest spisek producenta, że pralka padła po skończonym okresie gwarancji? Stara pralka prał przez 16 lat i w sumie się nie zepsuła. A może warto zainwestować w droższy model, czy znów kupić najtańszą pralkę i liczyć się, że po gwarancji padnie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 grudnia 2013, 12:10

Miałam taki sam problem z beko. Pralka prała super, ale tuż po skończeniu się gwarancji padł programator, nowy z naprawą wycenili na 700 zł, kupiłam i polecam pralki LG. Moim zdaniem szkoda było ładować w nią pieniądze. Brałem nie najtańszą ale nie najdroższą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 grudnia 2013, 14:35

Zgadzam sie: good 1 bad

700? wow... to bardziej sie nowa pralkę opłacało kupić

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2014, 14:39

Być może coś w tym i jest. Czytałem sporo i widzę, że wiele osób podejrzewa, że części robione są tylko na tyle, aby dożyć do czasu końca gwarancji. Nasza pralka Samsung, którą mamy od ponad roku to czasem, co któreś pranie, nagle przestaje prać, wydaje dziwny dźwięk i się wyłącza. Myślę, że niedługo również odmówi posłuszeństwa i nie jest to electrolux.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• czarna bateria prysznicowa Liczba postów: 12 Grupa: Sprzęt AGD... Jeżeli chodzi o baterie prysznicowe ścienne czarne to jak najbardziej warto sprawdzić ofertę SOTBE LOFT SVAR, którą znajdziecie tutaj https://sklep.sotbe.com/SO...
  • piekarrniki Liczba postów: 78 Grupa: Sprzęt AGD... Świetną ofertę wyposażenia do gastronomi znajdziecie w https://atom-market.pl/ To miejsce zostało stworzone z myślą o zapewnieniu klientom produktów wysokiej ja...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
  • Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 485

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >