Problem z jedna nitka w rozdzielaczu.

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

3 listopada 2016, 16:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.
Mam nadzieje ze dobry dzial i ze znajde jakiegos fachowca co doradzi,jak mozna problem rozwiazac.
A wiec. W koncu wprowadzilismy sie z zona do nowo wybudowanego domu.
Ogrzewanie mam na drzewo,wegiel itp.
2 rozdzielacze gora/dol. Dolny rozdzielczacz dziala prawidlowo,
1 nitka grzejnik garaz 40st powrot.
2 nitka ogrzewanie scienne salon 40st.
3 nitka ogrzewanie scienne salon 40st.
4 nitka podlogowka kuchnia,lazienka,hol 40st.
Poprzednio bylo po 45 st ale byl u mnie gosc co robil instalacje bo byly jakies inne problemy do zmniejszyl na 40st.

Gora.
1 nitka ogrzewanie scienne salon 33-35st.
2 nitka ogrzewanie scienne salon 32-34st.
3 nitka podlogowka pokoj 32-34st.
4 nitka podlogowka pokoj 32-34st.
5 nitka podlogowka hol-garderoba 36-38st.
6 nitka grzejnik lazienka 45st.
7 podlogowka lazienka 38st.
I ostatnia ta felerna gdzie jest za zimno, sypialnia 28-30st.

Czuc roznice jak wchodze z holu,wiem ze w sypialni powinno by chlodniej do spania,ale chcialbym temp sam refulowac ale jak na razie nie mam co regulowac,bo
ustawilem na jakies 26st w pokoju na sterowniku alw nie dochodzi do tej temp.
Co moge zrobic zeby powrot byl w granicach 35-36st.
Dokrecic cos innego? Np grzejnik w lazience? Ogolnie rozregulowalem wszystko na gorze,ale wrocilem do poprzednich tepm tylko nie dalem rade podkrecic sypialni.
Moze praykrecic rozdzielacz na dole lekko?
Cay ta woda w nitce sypialni nie stoi w rurkach za dlugo? Moze cos nie moze jej popchac.
Mam zawor w kotlowni,gdzie puszcza on wode juz na ogrzewanie,ma kilka opcji,od 1do6. Ja pale na 4.5 max 5 czyli do 53st na podlogowke idzie.
Co mam jeszcze opisac aby bylo to wazne przy Waszej pomocy?
Gosc mowil ze sam musze metoda prob i bledow krecic. Ale jakos on na dole przykrecil 4 nitki z 45st do 40st w 5 sek a na gorze nie dal rady.
Temp na gorze mierzylem wiele razy, w ciagu dnia. Przez jakies 4-6 godz wiecej nie palilem w piecu.
Jak sypialnie odkrecilem na maxa to byla taka sama temp jak byla prawie zakrecona.
Np przykrecilem hol z 40st do 35st ale nie rozeszlo sie na sypialnie jak tam odkrecilem troche.
Odkrecalem obracajac np co jakies 30minut w lewo o 3godz,pozniej o pol obrotu czyli 6 godz,ale temp byla caly czas taka sama. Tylko jak zakrecam na maxa to temp sie zmienia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 listopada 2016, 16:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Wybaczcie za bledy,literowki czy polskie znaki,pisze z telefonu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
  • Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 327

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >