Problem z nowymi oknami PCV?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

6 grudnia 2010, 00:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam serdecznie,
Mieszkam w starym pałacyku, dwa tygodnie temu wymieniłem okna z drewnianych na plastikowe pięcio-komorowe z podwójnymi szybami na pierwszym piętrze. Gdy miałem stare okna, przy wietrze firany się poruszały, temperatura przy -20 C na dworze, przy gorących grzejnikach i osuszaczu powietrza wynosiła w pokoju 18 C, a najniższa jaką zanotowałem była 9 C przy zimnych grzejnikach i -20 C na dworze (rano). Zdecydowałem się na wymianę okien z myślą iż wreszcie będę miał ciepło, niestety tak się nie stało. Przy wietrze na dworze, firany się nie poruszają, nawet sprawdzałem świeczką czy gdzieś nie wieje, płomień nawet nie drgnął, ale temperatura zamiast się podwyższyć, zmalała o parę stopni, temperatura przy zimnych grzejnikach (rano) i przy temperaturze na zewnątrz -7 C, w pomieszczeniu wynosiła tylko 8,4 C! Przy gorących grzejnikach i osuszaczu powietrza, max temperatura wynosi 17 C gdy na dworze -7, -10 C. Ściany mam grubości 40 cm, i nie są zimne, powietrze w pomieszczeniu mam suche.
Co jest nie tak? Co powinienem zrobić?
Z góry dziękuję za każdą sugestię.
Pozdrawiam
Marcin

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2010, 16:33

Kurcze dziwna sprawa szczerze mówiąc... może problem tkwi w ścianach?! Skoro to jest pałacyk to rozumiem że jest to stare budownictwo?! A może grzejnik po prostu nie jest przystosowany do metrażu jaki obejmuje twoje mieszkanie. Otóż karzdy grzejnik ma odpowiednią moc do danego metrażu, Ile metrów ma twoje mieszkanie, i ile mocy ma grzejnik?
To są podstawowe pytania by odpowiedzieć na to pytanie. Bo jeśli te dwie sprawy nie są pasujące do sibie to najlepsze okna tu nie pomogą

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 stycznia 2011, 16:04

Jeżeli masz okna na gwarancji to wzywaj fachowca z firmy która montowała okna,moim zdaniem nie ma na co czekać. Napisz jeszcze szczegóły odnośnie grzejnika,może wtedy coś poradzimy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 485

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >