Witajcie moi drodzy,
mam pewną przeszkodę w drodze do udanego remontu ;) otóż
kupiłam mieszkanie i w nim była wykładzina a pod nią od
razu beton, nie mam pojęcia jak wykonywać dalsze montaże.
Chciałam podłogi bambusowe z ogrzewaniem podłogowym, ale
kiedy tam jest sama betonowa posadzka to czy da się to
przeskoczyć?
offline NoNameUser inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline lukasz860910 kierownik
|
tak, można skuć starą posadzkę potem izolacje, styropian
ogrzewanie podłogowe i posadzka, albo na tą posadzkę
wylać nową. Wszystko zależy co chcesz zrobić, i jak,
zależy od wysokości musisz patrzeć na drzwi itp |
| |
Reklamy Google | |
offline guliwer70 praktykant
|
Jak styropian, to posłuchaj moich rad. Na rynku jest bardzo wielu producentów, którzy proponują swoje towary, ale niestety, nie zawsze są one dobrej jakości, czasem to, co jest napisane na opakowaniu, nie zgadza się z rzeczywistością. Dlatego wybierając jakiś produkt, chociażby styropian do ocieplenia, najlepiej wybrać sprawdzony, od sprawdzonego producenta, który naprawdę dba o swoich klientów. Dobre styropiany posiadają odpowiednie certyfikaty jakości i rekomendacje, np. Instytutu Techniki Budowlanej (ITB), jeśli wybierzemy właśnie taki styropian, będziemy mieć pewność, że sprawdzi się on w 100%, a nasze pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto. |
| |
Gość: włodek praktykant |
guliwer70 dobrze powiedział, jakość to podstawa, teraz bardzo łatwo dać się oszukać, ślepo wierzymy producentom, którzy za wszelką cenę chcą na ans zarobić, od siebie dając jak najmniej. ludzie powinni o tym wiedzieć i zawsze sprawdzać z kim mają do czynienia, nie dać się nahapać niesprawdzonym producentom.juz nie jeden mój znajomy dał się nabrać, bo 'jak to tak, na pewno to co jest napisane jest prawdą' itd. dobra rada; zawsze sprawdzać rekomendacje - dopiero to jest prawdą. |
| |
offline iciesla fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline emax kierownik
|
|
| |
offline tycjan praktykant
|
nie no jasne emax ma racje,tylko sprawdzone materiały i firmy, najlepiej u liderów rynku a swoja droga szukam jakiegoś ekologicznego, ale tez trwałego i pewnego rozwiązania dla ocieplenia domu, już jakiś czas szukam w sieci czegoś konkretnego i nie powiem mam kilku faworytów, ale jestem ciekaw waszej opinii rzucicie konkretne marki? |
| |
offline tycjan praktykant
|
|
| |
offline Krzysior inżynier
|
|
|