Zgadzam się, że ozonowanie to skuteczna walka z wszelkimi takimi niechcianymi pleśniami, grzybami czy co tam jeszcze. Pewnie też wirusy w jakiś sposób niszczy, bo jak czytałem, to sam ozon działa na białka organizmów. Sacheba z tym SARSem to jakies większe badania były, bo to dość ciekawy teraz wątek. Nawet bym powiedział, że na czasie :)
offline zaremba.radek majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline alicja.23 inżynier
|
Moim zdaniem każda firma powinna zainwestować w taki ozonator. Tak samo jak i w podajniki do środku do dezynfekcji rąk. No a takie środki w sklepie https://www.sellmed.pl/ można zamówić - do profesjonalnego użytku. |
| |
Reklamy Google | |
offline sacheba doświadczony
|
Nie warto inwestować w samo urządzenie, tylko w usługę. Dobry sprzęt kosztuje. Nie ma co patrzeć na urządzenia z allegro, bo to nawet nie stało koło urządzeń przemysłowych. Do tego dochodzi wiedza i umiejętności osób, które to robią. Specjalny etat pod ozonowanie? Bez sensu. Dzwonisz do Profesjonalnego Ozonowania, przyjadą i zrobią co trzeba. U nas biurowiec to jakieś 2000m2, dział handlowy to jakieś 300 m2 otwartej przestrzeni. Samodzielnie tego się nie da zrobić i tyle. |
| |
|
|
| |
Konto usunięte praktykant |
Ozon to odmiana tlenu o trójatomowych cząsteczkach, która wykazuje właściwości dezynfekujące. Udowodniono, że w odpowiednim stężeniu ozon niszczy wirusy, grzyby, bakterie, pleśń, alergeny, roztocza, usuwa nawet nieprzyjemne zapachy. Ozonowaniu poddajemy całe pomieszczenia, które na czas zabiegu powinny być szczelnie zamknięte i wyłączone z użytku. Obecnie korzystam z dezynfekcji biur na Śląsku. |
| |
Reklamy Google | |
offline Haliniak praktykant
|
Powiedzcie mi kochani, trzeba uciekać z domu podczas
ozonowania na parę godzin? :) Bo mam różne info. Jedni
mówią że tak, drudzy, że nie. Prócz odświeżenia
wnętrza i zdrowotnych wpływów są jeszcze jakieś plusy
tej procedury? |
| |
|
|
| |
offline mamao12 doświadczony
|
|
| |
|
|
| |
Gość: Szafker praktykant |
Kompleksowo i co najważniejsze bardzo dobrze ozonowaniem pomieszczeń zajmują się w firmie https://www.atekdezynfekcja.pl/. Polecam z nimi współpracę. Ja korzystałem, gdy przejąłem mieszkanie po moich rodzicach, którzy palili i mieli dwa psy, więc to masa zapachów. Dzięki ozonowaniu udało się wszystko ogarnąć |
|